Kommunstyrelsen den 14 oktober 2013

Dagens sammanträde hade 25 ärenden och SVT som väntade på att få ställa ”skarpa” frågor till oss politiker. Av detta blev inget. Eftersom dagens hetaste fråga var KPMG:s granskningsrapport om barn och utbildningsförvaltningen som endast behandlades genom att skicka den till Barn och Utbildningsnämnden för yrkanden och förslag som sedan skall redovisas kommunstyrelsen. Konsulten gav oss politiker rådet ”undvik hela havet stormar och ta långsiktiga beslut”. Åtgärder för budget i balans ärende § 74 blev första voteringen (omröstningen). De borgerliga partierna ville inte ha förändringar i bidrag till byautveckling och renoveringsbidrag till bygdegårdsföreningar. Kommunstyrelsen måste också ta besparingar på sin verksamhet och detta drabbar samtliga föreningar, som inte har barn- och ungdomsverksamhet. Slutliga beslut tas i kommunfullmäktige. Den andra voteringen var upphävande av kommunfullmäktigebeslutet om valfrihetssystemet (LOV) inom hemtjänsten, voteringen blev sex/fem. S/V föreslår kommunfullmäktige att upphäva LOV. Nästa votering handlade om vilken ersättning ledamöterna i kommunstyrelsen skall ha om de åker på konferens i Örnsköldsvik. Jag föreslog utifrån kommunstyrelsen ekonomi att deltagarna inte skulle få sammaträdesarvode för deltagande. Kommunen står självklart resa och övriga omkostnader samt förlorad arbetsförtjänst. Detta gillades inte av de borgerliga partierna. Följden blev att vi S/V vann omröstningen. Diskussionen om arvoden tycker jag känns konstigt. Det måste väl vara intresset som gör att vi ställer upp för att bygga samhället eller?
Dagen bästa beslut blev att bilda en arbetsgrupp för projektet kooperativa bostäder som eventuellt skall byggas på Notholmen. Kommunstyrelsen förlängde markanvisningsavtalet med Peab ett år.

I morgon Personalutskott kl. 8.30 därefter överläggningar med kommunledningen kl.17.00 kommunfullmäktige och kl. 19.00 har vi Arbetarekommunens styrelse
Vad mera kan man önska sig av en tisdag?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.