Konsultrapport skolan

Den konsultrapport som kommunfullmäktige efterlyst om ekonomi och skolorganisation redovisades i gårdagens kommunfullmäktige. Oasens samlingslokal var fullsatt av åhörare samt kommunfullmäktiges ledamöter.
Eric Rydén konsult från KPMG revisionsbyrå redovisade förutsättningarna för skolorganisationen i kommunen. Vår skolorganisation jämfördes med andra små kommuner i Västerbotten. Rydén konstaterar att kommunen har en hög kostnadsnivå, behöriga lärare men finns på rankningsplats 285 av landets kommuner. Rydén slår fast att mycket tid för lärarna består av resor till och från skolorna utanför tätorten. Kommunfullmäktige 2013 slog fast att Nordmalings kommun ska utveckla skola och utbildning. Helt klart är att om kommunen skall klara kvalitén i skolan och ge våra elever den kunskap och utbildning som behövs, måste politikerna ta de beslut som krävs. Rydén konstaterar att spretiga organisationer både kostar mer och ger sämre kvalité för våra elever.
Rapporten skall nu behandlas av barn och utbildningsnämnden för att sedan passera kommunstyrelsen och därefter skall kommunfullmäktige besluta om våra barns skola.
På bild Eric Rydén, Ulla-Maj Andersson och Kurt-Allan Egelby

i morgon, torsdag redovisning äldreboenden
IMG_3464

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.