Nordmalings kommun behöver flera industrier inte färre

I går fredag var jag, kommunchefen och arbetsmarknadsförmedlingschefen Hahlin på besök hos Sulzer Pumps för att informera oss om det pressmeddelande som innebär att företaget kommer att flytta sin produktion från Nordmaling till Irland. Enheten i Nordmaling kommer att avvecklas trots att den är en av de mest lönsamma i koncernen. Jag tycker att det är så fruktansvärt. Vi i Nordmalings kommun behöver flera industriföretag inte färre. Det glädjande är att platschefen vill hitta positiva lösningar för en fortsatt verksamhet. Både kommunen och arbetsförmedlingen kommer att sammarbeta med företaget för att stötta de anställda och kanske hitta nya lösningar.
Det är en stor skillnad på hur företagsledningen på Sulzer Pumps i Nordmaling som vill hitta positiva lösningar för en eventuell fortsatt verksamhet och företagsledningen på Masonite AB som för två år sedan lades ner. Där sade företagsledningen att konkursen är beslutad och vi kommer att sälja ut inkråmet i fabriken. Det var det besked som vi fick vid träffen med Masonites företagsledning.
I dag var jag och besökte julmarknaden på Olofsfors. Jag köpte mig Röda fingerlösa vantar och två knappringar. Andersson köpte en julkorv. Sedan gick vi och åt risgrynsgröt med skinksmörgås på Herrgården. Det smakade mycket gott.
På vägen hem åkte vi upp på Rödviksberget där jag tog denna vackra bild över havet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.