Att informera och diskutera en viktig del i en demokrati

IMG_2884

Att lyssna och att ta tillvara på idéer är viktigt. 7D projektet som diskuterar  utveckling i kommunens över del där skolorna i Gräsmyr och Hörnsjö är en viktig del och där min uppfattning är att en skola i området är att föredra på sikt. Barn och utbildningsnämnden träffade i veckan 7D företrädare och en god dialog fördes. Nu har jag inbjudit 7D företrädarna till Kommunstyrelsen den 10 februari. Detta för att styrelsen skall få ta del av de utvecklingsplaner för de aktuella byarna men också för kommunen i sin helhet. Jag ser fram mot detta möte.

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslöt att föreslå kommunstyrelsen och kommunfullmäktige att behålla 31 ledamöter i kommunfullmäktige. Min uppfattning är att antalet till kommunfullmäktige är viktigt inte minst för små partier men också för att valet av kommunfullmäktiges ledamöter ger de röstande möjlighet att själva välja ledamöterna genom personröstning.

Måndagens arbetsutskott  behandlade frågan om förändrad nämndsorganisation. Beslutet blev att rekommendera kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att godkänna grundstrukturen med vissa förändringar enligt remissförslagen från S,FP,C,M. Kommunchefen får i uppdrag att fortsätta arbeta med underlaget. Jag tycker att vi skall inbjuda Robertsfors kommun till Fullmäktige för information och  diskussion innan beslut tas.

Apropå bilden, ibland tycker jag att politiken är som att rida på en trähäst, det går inte framåt men att sitta och beundra omgivningen är ibland ett lyft.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.