Kvinnor Kan

IMG_3621 Min egna bild av samhällsdansens möjlighet

I dag är det den 8:e mars som vi kallar kvinnodagen. Feministisk kamp har pågått över 120 år och jag konstaterar att mycket återstår innan vi i Sverige kan kalla oss ett jämställt samhälle och där medborgarna inte är rädda för att bli gamla, sjuka, arbetslösa och där kvinnor har samma rätt som män och där trakasserier och väldtäktsmän döms i våra domstolar.  Ett samhälle för alla. Tyvärr  konstaterar jag att kvinnor över hela vår värld lever mer eller mindre i dåliga förhållanden än män och där misshandel och trakasserier tillhör vardagen. Uppropen skallar rättvisa åt alla.

Kvinnor kan:Jag vill lyfta fram Charlotte Kalla och Maria Pietilä Holmner med flera mycket duktiga idrottskvinnor, men även  en av länets manliga idrottsförebilder Björn Ferry.

För min egen del började dagen med kaffe och ”gott doppa” på säng. Ett härligt uppvaknande efter två dagar  i Linköping där buss och tågfrågorna stått i centrum. Det kostar på att ha styrelseuppdrag men det är dubbelt så härligt att få komma hem till Andersson och Falco.

Låt oss alla komma ihåg att kvinnor kan både här hemma i Sverige och över vår värld. Ge kvinnorna möjlighet och ni skall se ett nytt jämställt  samhälle.

.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.