Repskapsbeslut skall gälla!

UMA201205 001

Jag tror på demokrati!

Jag trodde på demokrat tills kommunfullmäktige den 3 november. Då visade ”maktgruppen i S” att beslut som togs på Representantskapet utan några protester inte respekterades av ”maktgruppen i S”. Denna grupp lämnade vårt redskap med orden ”vi avsäger oss” från vad och till vad var oklart tills  kommunfullmäktige ägde rum då Nordmaling/Håknäs ledamöter lanserade sina förslag som tydligen tagits i någon ”s-grupp” utanför vårt representantskap. Helt klart är att denna ”S-grupp” hade uteslutit förtroendevalda från Rundvik, Mo-Lögdeå och Metalls S-fackklubb. Det fanns därför två förslag från S vid kommunfullmäktige dels det Repskapet hade valt och som Arbetarekommunens ordförande lade fram för kommunfullmäktige den 3:e november och ett annat förslag som ”maktgruppen Nordmaling/Håknäs” lade fram för fullmäktige. Omröstningen komplicerades genom, att Centerpartiet röstade för ett av S-förslagen, dock inte det förslag som  repskapet i S tagit fram.

Vi i S-föreningarna Rundvik, MO-Lögdeå, Nyåker och Metalls fackklubb tar avstånd från detta förfaringssätt. Vi anser att det regelverk som Arbetarekommunen har skall gälla!

Tråkigt att vi splittrades för att en grupp i partiet väljer andra beslutsvägar än den praxis vi har. Ett stort tack till Lennart Holmlund  S i Umeå som tagit ställning för Nordmalings Arbetarekommuns beslutsvägar.

 

3 kommentarer

  1. Mattias Larsson

    Men Ulla-Maj, du har flera fel i ditt resonemang.

    1. Hur vet du vilka ledamöter i KF som i en skuten omröstning valde vilken valsedel?
    2. Som jag förstår det så är det så att alla socialdemokrater i KF i Nordmaling som valde att rösta i valet till KS därigenoim valde att rösta på en Centerpartist, är det OK eller?
    3. Under alla dina år som Kommunstgyrelsens ordförande i Nordmaling har det någongång hänt att man inte lagt fram valberedningens förslag till ledamöter i styrelser och nämnder till KF för beslut?
    Exakt samma sak hände nu, med den skillnaden att (s) inte vare eniga i sina val.
    Det har inte funnits någon ambition från Centerpartiet att intervenera i Socialdemokraternas nomineringar, men man måste förutsätta ett den som representerar ett parti i kommunfullmäktiges valberending för partiets talan. Det är ju faktiskt så att den personen är nominerad till den posten av partiet och vald av kommuinfullmäktige.

    Sedan förstår jag mycket väl vilka problem som S i Nordmaling har internt, men det är S och inte något annat partik som låtit Kommunfullmäktige bli arenan för interna partinomineringar.

    Hälsn
    Mattias Larsson Distriktsordförande Centerpartiet i Västerbotten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.