Bisarr juridik i sexmål

Så får man läsa att en man har anmält sig själv för sexövergrepp mot ett barn. Mannen och barnet tycks vara överens om vad som skett, men då han åtalas frikänns han på grund av att berättelserna från mannen och barnet gör att tidsrymden då han ska säger sig ha utfört övergreppen stämmer dåligt bland annat med under vilka år flickan hade slöjd i skolan. Ja, det låter ju helt vrickat, läs gärna de länkade artiklarna.

Person X anmäler alltså sig själv för övergrepp. Brottsoffret håller i förhör med om att övergrepp har skett. X frikänns (hallå?). Men det är inte slut med de bisarra detaljerna där heller. Rätten beslutar att han ska betala skadestånd. Man får skumma vibbar av rättssystemet. Frikänd trots vad som verkar vara goda bevis, men ändå skadeståndsskyldig.

http://www.folkbladet.nu/734420/erkande-oralsex-med-ung-flicka-doms-inte

http://www.folkbladet.nu/734425/inte-bra-att-det-blir-sa-har

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>