Edward Riedl (M)

Informationsplikten om hiv-smitta måste vara kvar

Nu går företrädare för hiv- och straffexperter ut och vill ändra den svenska lagstiftningen. De menar att hiv inte längre är en dödlig sjukdom och att informationsplikten då kan tas bort. Informationsplikten för hiv-smittade innebär att den som bär på hiv-smitta måste informera eventuella sexpartners om sjukdomen vid oskyddat sexuellt umgänge. I annat fall rikserar den hiv-smittade fängelse-straff.

För min del kommer jag aktivt att verka för att informationsplikten finns kvar. Att medvetet smitta andra personer med hiv måste ses som ett grovt brott och inget annat.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Jens

    Du skriver ”Att medvetet smitta andra personer med hiv måste ses som ett grovt brott…”

    Läser du sista meningen i debattartikeln så är det precis det de skriver.

    I övrigt är väl artikelns innehåll ganska logisk? Om det inte finns någon preventiv effekt, så varför skall vi ha det? Argumentet blir än starkare eftersom nuvarande lagstiftning faktiskt är kontraproduktiv.

    Tyvärr är din reaktion ett tecken på att du inte förstår vad stigmatiseringen innebär. Läs på. Det här är inte partipolitik. Det här är något så enkelt som sunt förnuft.

  2. Edward Riedl

    Svar till Jens (2010-11-26 14:44)
    Vi står väldigt långt ifrån varandra åsiktsmässigt. Enligt ditt resonemang bör mord inte heller vara straffbart då det troligen har liten preventiv effekt. Sedan tror jag du missar vissa nyanser hos artikelförfattarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.