Edward Riedl (M)

Den norrlandsfientliga regeringen har misslyckats

Stefan Löfvens S/MP- regering kommer sannolikt att bli ihågkommen för sina misslyckanden.

 

Trots skattehöjningar på 60 miljarder kronor har de ökat statens utgifter med 100 miljarder kronor. Resultatet borde vara stora framgångar inom välfärden. Tyvärr är resultatet precis det motsatta. Det är idag färre poliser än när Stefan Löfven (S) blev statsminister. Resultaten i skolan har sjunkit dramatiskt sedan Gustav Fridolin (MP) blev skolminister och allt färre elever blir behöriga till gymnasieskolan. Vårdköerna har fördubblats sedan Annika Strandhäll (S) blev sjukvårdsminister. På område efter område har regeringen misslyckats.

 

Dessutom är den här regeringen den mest norrlandsfientliga regeringen i svensk historia. Med höjd bensinskatt, höjd dieselskatt, höjd fordonsskatt, försämrat reseavdrag, införd flygskatt och planerad kilometerskatt beskattas avstånd allt hårdare.

 

Sverige behöver en regering som återupprättar tryggheten, satsar på jobb och företagande och för en politik för att hela Sverige ska leva.

 

Edward Riedl (M).

2 kommentarer

 1. Hans Forsberg

  Hej
  Blir bedrövd över din argumentation som lräglas av billig populism utan föraök till mer djupgående reflektion. Saknar helt ditt/era idiologiska resonemang till vilket alternativ ni står för.
  Att grupp i utanförskap och både social och ekonomisk utsatthet ökar löses nog inte med fler poliser. Krävs en my ket bredare ansats som ni konsekvent motarbetat. Skolans kris har lång historia och har nu börja vända. Fria skolvalet är inte lösningen enligt majoritet av foeskning
  Att diva aktiv miljöpolitik är inte norrlandsfientligt utan snarare det motsatta.
  En flygskatt på ffa utomeuropeiska resor är något som alla seriösa klimatforskare säger ja till.
  Att ge kommunerna möjlighet att införa miljözoner är ett viktigt inslag i folkhälsan
  Att införa hårdare beskattning på miljöfarliga bilar för snabbare omställning är framåtsyftande åtgärd

  Istället för alarmistisk populism utveckla ett idiologiskt innehåll som visar vad ni vill

  Vänlig hälsning
  Hans Forsberg

 2. Dag Lindgren

  Det är sant att det är en nackdel för Norrland att en del kommunikation blir dyrare eftersom det är orealistiskt vi når klimatmålet utan vissa minskningar i kommunikation. Men just därför borde statsmakten ökat tillförlitligheten för tågen vilket skulle minskat användandet av mer koldioxidgenererande kommunikationsmedel, vilket statsmakterna inte lyckats med.
  I stort sett gynnas Norrland relativt resten av världen att det blir något varmare och att efterfrågan på skogens produkter torde ökas. Något ökade transportkostnader ter sig ett tolerabelt inslag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.