Edward Riedl (M)

Regeringen sviker Norrland igen

Den norrlandsfientliga regeringen Stefan Löfven (S) sviker Norrland igen.

Jag var själv med och förhandlade fram att den svenska regeringen skulle ställa sig bakom ansökan och sedan vara med och finansiera en ny färjeförbindelse mellan Umeå och Vasa. Innan valet lovade socialdemokraterna att de skulle fortsätta arbetet i samma anda om de vann valet. Detta löfte sviker de nu.

Den här regeringen höjer bensinskatten, höjer dieselskatten, höjer fordonsskatten, inför en flygskatt,… vill införa en kilometerskatt, har försämrat reseavdraget och nu sviker de kvarkenfärjan. Det enda löftet de har kvar är norrbotniabanan som de skulle börja bygga direkt efter valet. Men inte en meter järnvägsräls ligger i backen.

Nu är det dags att byta ut den här Norrlandsfientliga regeringen.

 

Edward Riedl (M).

5 kommentarer

 1. Ulf Parde

  Bra talat, Riedl! Nu gäller att moderaterna blir tydliga i valrörelsen med att stoppa bl. a. bensinskattehöjningarna, så kanske ni rent av blir värda att rösta på.

 2. Nicklas

  Varför har ni politiker oavsett partifärg så otroligt dåligt minne? Ditt parti tillsammans med era allierade satt i regering mellan 2006 och 2014. Under den tiden höjdes skatten på bensin med 0,64 kr/liter och på diesel med ca 1,20 kr/liter, sedan tillkommer moms på detta. Varför var inte dessa höjningar Norrlandsfientliga? Motivera gärna!

 3. Bergis

  Ni har haft möjlighet att fälla förslagen tillsammans med Sverigedemokraterna. Sedan har vi elefanten i rummet som kostar pengar. Då finns inte pengar till annat som är nödvändigt.

 4. Hans Forsberg

  Inser att den politiska retoriken kräver sina offer men….
  För trovärdighet och respekt efterlyses viss reflektion och konstruktiva förslag.
  1 Flygtrafiken en av de största ”miljöbelastarna” som nästan helt slipper undan skattebelastning. En skatt på under 100 kr per resa klarar vi nog utan att Norrland går under.
  2 Kvarkentrafiken har en historia som sträcker sig mer än tre år tillbaka i tiden. Ställningstaganden från tidigare regeringar har varit ??
  3 Ställningstagandet till Norrbottniabanan från tidigare regeringar ??

  I ett längre perspektiv är inte populistisk demagogi något att eftersträva
  Vänligen Hans Forsberg

 5. Ann-Kristin Halldal

  Idag den 22 jan presenterar regeringen utflyttningar av statliga jobb, Umeå fick inte någon ”utdelning”. Har noterat tidigare att du engagerat dig kring frågan om nedläggningen av trafikledningen på en rad flygplatser, bl a här i Umeå. Hur ser den frågan ut idag, finns det någon möjlighetbatt stoppa detta i mitt tycke helt idiotiska förslag? Det måste vara fel säkerhetsmässigt att koncentrera en så viktig funktion för landet, till en plats som vid störning av någon form lamslår flygtrafiken. Att den avgående generaldirektören övergår till uppdrag hos Saab, leverantör av den nya tekniken för fjärrstyrning, ser inte bra ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.