Edward Riedl (M)

Gå inte på S/MP bluffen en gång till om att de ska bygga Norrbotniabanan efter valet

Gå inte på samma S/MP bluff en gång till. Socialdemokraterna hoppas att vi i Norrland är tillräckligt dumma för att gå på samma bluff en gång till. De lovade innan förra valet att de skulle börja bygga Norrbotniabanan direkt efter en valseger. Det skulle finansieras genom höjda skatter på avstånd. Socialdemokraterna och miljöpartiet har nu höjt bensinskatten, höjt dieselskatten, höjt fordonsskatten, försämrat reseavdraget, infört flygskatt och ska nu också innan valet införa en kilometerskatt.

De har alltså hunnit med att höja alla skatter som slår hårdast mot oss i Norrland. Men de har inte hunnit bygga en millimeter järnväg. Nu försöker de lura oss i Norrland igen att de ska börja bygga nu innan valet eller allra senast direkt efter valet. Alltså samma löfte som för fyra år sedan. De har avsatt pengar som i bästa fall gör att de hugger ner några träd och får ut några traktorer utanför Umeå. Vi vågar lova att de inte lär få ut en enda millimeter järnväg innan valet.

 

Edward Riedl (M).

6 kommentarer

 1. Bergis

  Ledsen men alla pengar behövs till det som invandringen har fört med sig och kommande anhöriginvandring. Det var Fredrik Reinfeldt som startade det som vi svenskar nu får betala av i många årtionden framöver. Bli inte förvånad över att SD växer så det knakar i opinionsundersökningarna.

 2. O Lindström

  Helt rätt att tänka på dessa sk ”skattehöjningar” är bara till för att vi som bor på norra delen av Sverige ska betala för att kunna åka tåg från Stockholm och hela vägen till Norra Sverige !
  ”Nu ska vad lyssna på vad Alliansen säger om sjukvården, polisen och inte minst plocka bort den höga
  skatten som vi pensionärer har betalt och fortfarande betalar för mycket i skatt !

 3. Peter Åberg

  För den skattesänkning på 100 miljarder per år som staten fått i minskade inkomster efter alliansregeringen hade man kunnat bygga en hel del järnväg. Det har även kostat en del att börja minska den orättvisa skillnaden i skatt som pensionärerna drabbades av genom dessa skattesänkningar. Dessutom kan du knappast skryta med att alliansregeringen tog några krafttag för att få igång bygget av norrbottniabanan.
  Peter Åberg

 4. Bertil

  Men Moderaterna hade ju när de styrde inte ens med Norrbothniabanan
  Vad är det för fel att Sossarna har ambitionen. Moderaterna höjde även de bränsleskatten när de var i makt detta trots att man lovat annat.
  Så Ridel Moderaterna är inget bättre.
  Ni förde en retorik som gjorde att folk trodde ni hade goda ambitioner men i verkligheten var det tvärtom.
  Minns ex: jobbgarantin där unga trodde ni skulle fixa jobben, istället betydde det att arbetslösa hänvisades till arbetsförmedling söka jobb.
  Senhur snyggt var det utförsäkra sjuka
  Ljuga om massarbetslöshet och beskylla sossarna för det när ni själva ökade arbetslösheten från 6,2 tillönskande 10%
  På det så började ni tala om sysselsättning istället som ökat enbart för arton tig in extra mycket dels atbetskraftsinvandring men även livring invandring.
  Dessa behöver också mat vilket skapar sysselsättning.

  Eran politik har ett stort fel bi tror allt går lösa med skattesänkningar och falsk retorik. Av sådant ser vi bara ökande klassklyftor.

  • Petter

   Massarbetslöshet ?? Alliansen gick ut med att skapa ca 200 000 jobb och detta löste de (företagen som gavs förutsättningar) .Och detta under värsta europeiska lågkonjunkturen. Det är inte S som skapat 300 000 st jobb från 2014 till nu, det är företagarna och detta beror på den överhettade högkonjunkturen vi befinner oss i nu. Men med S politiken kommer allt att rasa som ett korthus vid nästa lågkonjunktur som snart infinner sig ,men som tur är blir det en högerregering efter valet i höst som städar upp efter S ,MP

 5. Erik

  intet att förglömma höjningen av elskatten den så kallade norrlandsskatten från 19 öre upp till 23,5 öre. Den höjningen har de inte talats om. Förändringen skedde den första januari 2018. Men det blir väl så när politikerna skapar decemberöverenskommelser för att rädda svaga minoritetsregeringar. Man blir förtvivlad som medborgare när politikerna inte tar ansvar. Oavsett detta så verkar det som om socialisterna i riksdagen vill röka ut oss norrlänningar. Enda lösningen blir väl att emigrera till Södermalm – nära till alla kommunikationer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.