Edward Riedl (M)

Budgetdebatt i riksdagen

Idag är det debatt om vårbudgeten i riksdagens kammare. Debatten har varit tydlig. Alliansen har en fortsatt stark reformpolitik för att bygga Sverige ännu starkare. Genom att fortsätta jobblinjen genom fortsatta jobbskatteavdrag, förbätringar för våra företag klarar vi stabilitet i offentliga finanser och satsningar på välfärden. Socialdemokraterna och oppositionen står idag helt utan svar  och nöjer sig med att bara kritisera. Deras kritik mot alliansregeringen är dessutom helt obegriplig. Sverige börjar närma sig siffror kring arbetslöshet och tillväxttal från 1960-talet samtidigt som vi har världens mest omfattande trygghetssystem. Svensk ekonomi är starkast i hela Europa och ändå försöker oppositionen att svartmåla Sverige. Väljarna är kloka och vi från den samlade alliansen har en tydlig vision och politisk agenda för ett bättre Sverige byggt på arbete och stark gemensam välfärd.

Edward Riedl (M).

6 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Blåskimrande målningen fortsätter med toner av mantrat ”arbetslinjen – utan humana försäkringar”.
    Miljöpartiet hade svar på tal med eran vårdbudget kom inte med annan blåögd illussion.
    Ni kör i samma spår och det märktes bland anant av Borg som är kvar i tidsrymden sedan före 14 september att det är fortfarande en oppission av rödgrön politik idag. I nutiden agerar vi inte ett gemensam rödgrön utan var för sig.
    Bara dem som lever i sin egen värld går på att – vi har världens mest omfattande trygghetssystem.
    När nu sverige har ekonomin starkast i hela Europa, borde ett stärkande i rättsäkerhet för medborgarna upparbetas enlig FNs mänskliga rättigheterna. Ni blundar forfarande och respektlös inte lyssnar på dessa villiga människor som inget annat än vill leva ett träglig liv efter sin arbetsförmåga trots sin nedsättande funkitonshinder. Väljarna gick på eran mantra av att dessa har redan ett arbete och har gott ställt redan. Märkliga är att dessa såg sig inte om i sin umgängeskrets, under valdagen, att det finns andra som inte har likadant som dem har det.
    Hur kan ni vara samlade när nu KD inte håller med er om sjukförsäkringen?! Eran falska illustration av landet märks att både vision och politiska agendan inte håller i längden. Tydligast är det melann arbete och stark gemensam välfärd.
    Här hade Mp ett alternativ som är mer hållbar än vårbudgetten är. Det ”Gröna arbetslinje” är mer humanare med ett mer valfrihet i vilket än livsituation du har, där enskildes skyldigheter är mer förankrad i rättsäkerhet och trygghet med utan omänskliga krav i ett enda human socialförsäkring.
    Folket må möta vår politik på ett annorlunda sätt vad än ni historiska betongrumpor som inte acceptera det moderniserade partiet i vårt land – Miljöpartiet De gröna.

  2. JonasE

    När till och med SD lyckas sätta finget på hur regeringens politik inte fungerar, och detta utan att blanda in invandringspolitiken, så kan man undra när ni själva skall inse detta också.
    Jobbskatteavdrag som inte ger fler arbeten, utan mer pengar åt dom som redan har arbeten + att detta bevisligen ökar klyftorna i samhället också!!.
    Hög arbetslöshet, men också en hög efterfrånga på kvalificerad arbetskraft, visar på hur man bommade att utbilda de arbetslösa till nya arbeten, itsället så var man fullt upptagna med att sänka ersättnngar och göra livet svårare för arbetslösa och sjuka!!.
    När man skryter om hur bra det går för sverige, men samtidigt inte kan göra sjuk och arbetslöshetsförsäkringen bättre,och mer human…rimmar illa med att det ”finns stora reformutrymmen”….viljan finns alltså inte!!.

  3. Edward Riedl

    Svar till Krister Klermalm (2011-04-13 19:13)
    Din kommentar bygger på dina tyckanden och de får stå för dig. Verkligheten talar sitt tydliga språk. Svensk ekonomi är urstark och jobben växer fram.

    Berätta gärna vilket annat land i världen du menar har bättre trygghetssytem än Sverige? Annars blir din kritik bara löjlig.

  4. Krister Klermalm

    Så tragiskt det är att du inte kan taga emot verkligheten, så jag har levt i det verkliga med välfärdsystemen. Det är endast konstaterande jag kommer med, i dessa finns kritiken till hur politiken förs.

    Verklighetens andra områden talar sitt tydliga språk. Svensk ekonomi är stark och jobben växer fram – med ökade ungdomsarbetslöshet, och kraven här sliter ut ungdomen och sparka ut äldre. Personer med utan arbetsförmåga fortsätter far illa. Omrimliga krav hos sökande där det inte är hållbart. Inga nya satsningar på ungdomsbostäderer eller resurser till dem som behöver komplimenteringar. Assitenter till vård och omsorgen. Listan kan göras lång.

    Jag har inte någonstans nämnt att annat land i världen som har bätrre trygghetssystem än sverige. Utan sverige följer inte FNs mänskligarättigheter. Upprepade händelse med samma faktorer påvisar om att trygghetsystemet har hål, som nu bara lappas om. Varför är det svårt att erkänna att det finns människor som far illa och det inte görs någonting åt det och övergreppen bland folket.

  5. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2011-04-13 22:27)
    Att ni och SD tycker samma sak i en fråga innebär rimligen inte per automatik att det är ni som har rätt.

  6. Edward Riedl

    Svar till Krister Klermalm (2011-04-14 15:20)
    Jag är övertygad om att både du och jag lever i verkligheten även om den sannolikt ser olika ut för oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.