Edward Riedl (M)

Video från gårdagens riksdagsdebatt om ambulansen i Åsele

 

Igår hade vi en riksdagsdebatt om ambulansen i Åsele. Jonas Sjöstedt från vänsterpartiet försökte beskylla regeringen för besparingarna i Västerbottens läns landsting. På punkt efter punkt visade det sig att Jonas faktiskt hade fel. Inte minst när det är så att landstinget i Västerbotten och övriga landsting och regioner i landet idag totalt sett faktiskt får mer pengar till sjukvård av alliansregeringen än av den tidigare socialdemokratiska som vänsterpartiet då stöttade. Så talet om att det blivit mindre pengar är helt felaktigt. Sedan försökte Jonas Sjöstedt påstå att nya vårdcentraler i Umeå innebar mindre pengar till sjukstugor i inlandet. detta är också helt felaktigt såvida inte människor i inlandet väljer att skriva sig på vårdcentraler i Umeå. Sist men inte minst påstod Jonas Sjöstedt i riksdagens kammare att hans vänsterparti inte var med och röstade fram budgeten som la grunden för sparpaketen i inlandet. Detta är inte bara felaktigt utan faktiskt en lögn.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. olle henriksson

    oavsett sanningshalten i det jonas sjöstedt sagt så är det ju ett mycket större engagemang än vad man kunde vänta sig av norrländska politiker, men att kasta skit på varandra är ju mycket roligare än att ta tag i den fråga som gäller oss i inlandet,men oavsett vad du tycker så är ju den här frågan mycket större än vad du borde begripa

  2. Edward Riedl

    Svar till olle henriksson (2012-03-14 16:28)
    Nu handlar det här i slutändan om politik varför det givetvis blir en politisk debatt. För att demokratin ska kunna fungera bör de olika åsikterna komma fram. Sedan är det upp till er som väljare att på valdagen bestämma vilka politiker som ska bära förtroendet. Hade en majoritet i Västerbotten röstat på allianspartierna hade besparingarna i stället skett på kultur, administration mm och inte sjukvården. Hur ni vill ha det är upp till er nästa val.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.