Kultur på Campus FTW

Kultur på Campus är bara helt fantastiskt! Har du aldrig hört talas om det? Det är kulturevenemang som arrangeras en gång i veckan vid lunchtid, gratis någonstans på Umeå Universitets campus. Målgruppen är väl studenter och personal, men råkar man befinna sig i närheten så… 

Det är bra bredd på evenemangen, mycket musik förstås, men även författarbesök, dansuppvisningar mm. Några exempel som varit är vår lokala storhet Cleo, Eldkvarn, Sarah Riedel, Cullbergbaletten, Håkan Nesser, Al Pitcher, Trummor&Orgel och Herman Lindkvist. 

Igår var jag och såg den skönsjungande Vera Vinter, mycket bra konsert i Ljusgården i Lärarhuset.

Det bästa med Kultur på Campus tycker jag är att man får en enkel chans att bredda sig, helt enkelt gå och titta på artister eller föreställningar som man annars inte skulle gå på, och på det sättet hitta nya artister att lyssna på. 

Kommande program finns på http://www.umu.se/om-universitetet/aktuellt/kpc/

Medan du funderar på om du ska gå på något evenemang framöver kan du kolla på en video med Vera Vinter eller ett klipp från när Cleo spelade på Kultur på Campus i våras.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.