Otrohet, brottsligt för militärer i USA

Jag har slarvat med att läsa in mig på historien om CIA-chefens David Petraeus avgång, så jag tänkte ta ikapp lite. Höjdpunkterna i historien är att Petraeus varit otrogen och därefter fått sparken av självaste Obama. Rätt anmärkningsvärt måste jag säga, men varför? Ja, det verkar vara nåt vagt om att det kunnat leda till en möjlig utpressningssituation och att kvinnan som de amorösa eskapaderna skett tillsammans med möjligtvis kunnat ha kommit över hemligt material.

Om det är sanningen så är det hårresande. Man skulle utan större problem kunna tänka sig precis samma argumentation hos en icke-gift person som har tillfälliga förbindelser, eller varför inte en hemligt homosexuell.

För att befärsta parodin ytterligare stod det i ett par av artiklarna jag läste att, håll i er nu… Otrohet för militärer i USA kan leda till krigsrätt. Det är alltså olagligt! 

Den som vill skumma ett par korta artiklar i ämnet, kan läsa: (Atftonbladet förstås värst med teorin att han minsann haft två kvinnor vid sidan av)

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15763173.ab

http://www.expressen.se/nyheter/svartsjukedrama-avlojade-petraeus/

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/mystisk-kvinna-avslojade-petraeus_7661344.svd

http://www.dn.se/nyheter/varlden/cia-chefens-otrohet-utreds-av-fbi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.