Facebook gilla-knapp på bloggen, uppdateringar

För några dar sen skrev jag ett blogginlägg om hur man lägger till facebook-gilla knappar på sin VK-blogg (http://blogg.vk.se/betraktelser/2012/11/17/facebook-gilla-knapp-pa-vk-bloggen-1161552

Jag gick bet på att få till den knapptyp som ligger på högra sidan i min blogg på ett bra sätt. Det som hände var att den ruta som kommer upp när man trycker på rekommendera var delvis dold. Jag trixade med stilmallen en hel massa för att få till det där, men gick bet. Då kallade jag in ett par webbutvecklare för att titta på saken. *Tekniskt mumbo jumbo börjar här*Slutsatsen blev att på grund av hur "overflow" fungerar i en stilmall och att på content-diven sätts overflow: auto (baselayout.css) får man problem när det ska ändras bara åt höger och inte nedåt i den egna stilmallen (nej, det räcker inte med att sätta overflow-x: visible). Om man skulle flytta angivelsen av auto till den egna stilmallen vore det lösbart (måste alltså tas bort från baslayout.css i så fall), men nu är läget som det är och det alternativet finns inte. *tekniskt mumbo jumbo slutar här* 

Alltså blev valet att bara ha den vänsta typen av gilla-knapp eller bredda layouten. Jag valde att bredda alla tre kolumnerna med hjälp av stilmallen. Glasklart?

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.