SR ljuger, det är allvarligt

Ingen har väl missat att Sveriges Radio:s redaktion för Ring P1 har ägnat sig åt något som är att beteckna som åsiktsregistrering i en icke lösenordsskyddad databas i deras eget intranät. SR har kölhalats i pressen de senaste dagarna, och de har backat ordentligt, men de försöker också mildra det som hänt genom att säga att det bara gjorts på försök under ett par veckor.

I en artikel på DN.se nu på morgonen finns en intervju med SR:s tjänstgörande VD Björn Löfdahl. Där säger han att de tittat igenom databasen och inte hittat något som påminner om åsiktsregistrering. DN sitter dock uppenbarligen på en bra källa som berättat om vad som finns i databasen och när Löfstrand pressas får han lov att erkänna att åsiktsregistrering faktiskt gjorts. Vad är det som pågår? SR har fuckat up big time, så långt är väl alla överens, men hur kan de vara så korkade att de försöker ljuga om vad som finns i databasen? Kan de inte media själva bättre än så? En aktad aktör i medielandskapet ljuger, det är allvarligt. Vem ska vi lita på när granskarna själva ljuger?

 

http://www.dn.se/nyheter/sverige/vi-ska-inte-samla-kanslig-information

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sr-ny-rutin-testad-i-en-tva-veckor_7776900.svd

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/asiktsregistrering-pa-ring-p1_7773878.svd

http://www.dn.se/nyheter/sverige/datainspektionen-oppnar-for-granskning

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. anneli strandqvist

    Teppas vänder kappan efter vinden. Han ogillar sd. Men har ingen åsikt?. Bara ibland,?. Uppför dej som en vuxen. Stå får dina åsikter öppet. Du förlöjligar dej och programmet. Ska det här sparas?.

  2. Christer Gustafsson

    Jag säger det igen Täppas säger o tycker vad han vill bara han tycker som hans chefer tycker o vill !!Dvs Det spelar ingen roll bara han håller sig inom ramarna för vad han får tycka, och säga!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.