Olof Wretlings vinterprat

Jag är en notorisk slarver när det gäller att ta mig tid att lyssna på Sommarprat eller Vinterprat på radion. I somras blev det bara Anja Pärsons, och innan det kommer jag inte ens ihåg vilket det var. Idag gjorde jag dock en insats och lyssnade på Olof Wretlings (tack till Johan som tipsade på fejjan) vinterprat. Valet var lätt, röja och städa hemma, eller dricka kaffe och lyssna på Wretling.

För er som inte känner igen namnet så är Olof umekille, medlem i Klungan och har bland annat setts som sonen i Pappas pengar, arkeolog (?) i Hotell gyllene knorren, och hörts som Livscoach Peter Nilsson och Katla i Mammas nya kille.

Olof pratade om Kvinnorna i sitt liv, och programmet sändes på nyårsafton. Med underfundig humor, men också stort allvar, berättar han till exempel om när han var kär i Linda, de kramades inne i ett torkskåp och hon svimmade av värmen.

Jag klickade direkt vidare och lyssnade på hans sommarprat om Männen i sitt liv, och det var till och med ännu bättre. Det finns ett vinterprat till också, och det ska jag ta mig an imorgon. För att citera Johan "Men man kan aldrig få för mycket av honom".

För den som vill lyssna finns programmen på sverigesradio.se, närmare bestämt http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/131416?programid=2071 (tveka inte, städningen kan vänta…)