Inte värdigt Sverige av idag

Ni som läser min blogg regelbundet har kanske sett att jag för ett tag sen länkat till ett blogginlägg från en tjej som är utförsäkrad. Jag känner henne och idag publicerade hon sin berättelse på Newsmill också. Det är skakande läsning av de turer som lett till att hon nu är utförsäkrad. Kan inte jobba heltid, men kan inte vara sjukskriven heller. Jag blir jävligt upprörd särskilt å Inas vägnar, men även för de som inte har det skyddsnät som hon har, och kanske inte heller berättar sin historia offentligt. Dessa regler måste ändras. 

För att citera Inas avslutning: "Jag tänker att det här inte är värdigt dagens Sverige."

Ni som inte redan gjort det: LÄS ARTIKELN! NU!

http://www.newsmill.se/artikel/2013/01/29/historien-om-min-arbetarklasskada

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.