TYST

För att hålla nån slags koll på bokutgivningen i Sverige i en tid då jag läser alldeles för lite brukar jag gå in på adlibris.se för att kolla vad som ligger på topplistorna. Idag blev jag så förvånad att jag nästan föll baklänges. Mannen som skriver samma bok om och om igen, alltså Dan Brown var bara tvåa, och etta låg boken "Tyst: De introvertas betydelse i ett samhälle där alla hörs och syns" av Susan Cain. Skillnaden mellan introverta och extroverta personer intresserar mig efter jag gjorde ett personlighetstest i samband med en utbildning i höstas. Framöver ska jag absolut läsa boken, ikväll nöjde jag mig med att kolla på författarens TED-talk på http://www.ted.com/talks/susan_cain_the_power_of_introverts.html Kan rekommenderas för den nyfikne.

Hur boken kan locka den stora massan läsare så till den milda grad att den ligger före Inferno är för mig fortfarande en gåta.

Etiketter: , , , , ,

En kommentar

  1. Mikael

    Det påminde mig om vad Paul Holland (Amerikan) sa på konferensen jag var på för ett par veckor sedan: ”Skillnaden mellan en introvert svensk och en extrovert svensk är att den introverta står och tittar på sina fötter när man pratar med honom, medan den extroverta tittar på dina fötter.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.