Undvik SvD:s artikelskydd

Svenska Dagbladet, SvD, har infört ett skydd för att folk ska läsa för många av deras artiklar gratis. Efter att ha läst ett visst antal (okänt antal för mig) artiklar under en månad så hindras man att läsa fler, man får istället upp ett erbjudande om att köpa hela SvD i digital version. Skyddet gäller bara vissa artiklar och man kan inte veta innan man klickat på en artikel om man kommer att kunna läsa den eller inte. Det är att jämföra med Aftonbladet och DN som skyddar vissa artiklar helt och hållet om man inte är betalande och inloggad läsare. I länkningen till de artiklarna kan man dock se att det är betalartiklar, betydligt seriösare.

Nu till det väsentliga, hur gör man för att slippa skyddet på svd.se. Jo, det var enkelt. Plocka bort alla cookies som är satta av svd i din webbläsare. 

Följ

https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=sv&ref_topic=14666

till och med punkt 5. Under cookies väljer du "Alla cookies och webbplatsdata". Du får då upp ett fönster. I sökrutan skriver du svd. Du kommer då att få upp ett antal rader med specificerade cookies. Klicka sen på Ta bort alla. Nästa steg är enkelt: Sätt igång och läs artiklar på SvD igen!

Ovanstående guide gäller i Google Chrome, har du en annan webbläsare tar du bara reda på hur man i just den webbläsaren tar bort enstaka cookies.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.