Ge bort saker till okända

Ett av mina semesterprojekt var att skapa lite bättre ordning och reda hemma. Med det menar jag bland annat att göra mig av med saker som jag faktiskt inte använder. Hur många tomma pärmar kan man behöva? Hur stor är sannolikheten att jag plötsligt börja använda en ljusstake som bara samlat damm i flera år? Loppis är ju det mest självklara svaret på hur man blir av med en massa småsaker, men har det blivit av att jag bokat ett loppisbord? Nä, just det… Sen kan man ju åka på Returmarknaden med sakerna eller helt enkelt slänga dem. Men så snubblade jag över en fabebookgrupp där man kan ge bort saker. Lägg upp en bild och skriv att prylen ges bort. Det har för det mesta gett napp nästan direkt. Gratis är gott! Rent praktiskt för min del har det gett fördelen att jag inte behöver åka nånstans för att bli av med sakerna. Sen kommer de faktiskt till användning också, och det känns bra.

De flesta som kommer är väldigt tacksamma för att de får saker, och då är det extra roligt att ge bort. Sen kan ju den som SMS:ade ”Kom ut” när den börjar närma sig min bostad glömma att denne kommer att få några fler saker. Attityd är viktigt.

 

2 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Återbruk i alla former är ju toppen! Och just denna tid på året finns det extra mycket ”finfina” grejer på loppisar och secondhand butiker.. Kan tänka mig att det är produkter efter folks ”Vårstädningar” 🙂

    Hmm.. ja om man ska hämta något man FÅTT så känns det väl inte som läge att vara oförskämd *skrattar*

  2. Betraktaren X (inläggsförfattare)

    Ja, vårstädning är en klassiker. Märks på köerna på återvinningen på Gimo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.