Gaylord

Jag har varit och betraktat i USA, så det kan bli ett par inlägg därifrån den närmaste tiden. Först ut tar jag en titt på ordet/namnet Gaylord. När vi bokade resan visade det sig att hotellet i Nashville hette Gaylord Opryland. Jag fnissade och tyckte att namnet var lite kul. Det blev lite förvirring med resebolaget då de av misstag kallade hotellet för en av oss inblandade i bokningen, vi kan kalla honom Knut. ”Så ni vill bo på Gaylord Knut?” 🙂 Det blev ju inte mindre roligt av att företaget bakom hotellkedjan heter Gaylord entertainment.

2013-08-09 10.24.58

Efter lite googlande visade det sig att Gaylord inte bara är ett hotell utan ett namn (ni kommer väl ihåg Gaylord Focker (Ben Stiller) från Meet the Fockers?) utan att det finns orter i USA som heter Gaylord också. Man kan kanske anta att det är väsentligt att inte göra en särskrivning, alltså verkligen skriva Gaylord och inte Gay Lord, för att minimera risken för förvirring och muntrationer. Tyvärr glömde jag att fråga nån av alla amerikaner som jag träffade om de såg nåt komiskt i namnet eller om det bara var utlänningar som gör det.

Det finns nåt inneboende roligt med namn som Gay, Dick osv. Att Honda var en hårsmån från att släppa en bilmodell som hade namnet Honda Fitta är bara för roligt.

På samma tema avslutar jag pubertetshumorn (man blir ju ung på nytt av sånt här 🙂 ) av hur det kan bli i vissa vinklar om man tittar på Upsala Nya Tidnings muggar.

uppsala nya tidning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.