Odla chili och sånt

Jag är ingen större trädgårdsmästare eller odlare. Trädgården har jag försummat å det grövsta i år. Men som tur är har jag en kollega som har en veritabel djungel hemma hos sig. Det odlas tomater, chili osv. Förra året fick jag några tomatplantor av honom, med orden ”Du bör nog plantera om dem i veckan”. Ordningssam som jag är gjorde jag det, men i lika stora krukor som tidigare. Jag behöver väl knappast säga att jag inte direkt partajjade på bifftomater den hösten. I år var det dags igen. Två stora tomatplantor och två chiliplantor kom han farande med en dag i början på sommaren. Jag tycker själv att jag skött dem minutiöst, ja, kanske var de lite ensamma när jag har varit ute och rest och sett lite ledsna ut när jag kommit hem. Men, det ser ut att bli tre tomater, och framförallt en hel del gula chilisar. Idag var det dags för första chiliskörden. Fram med en kniv och så skar jag upp den första. Jag och barnen tog varsin bit och ägnade sen den närmaste tiden åt att skrika, dricka vatten och fundera på när domningarna i tungorna skulle släppa. Slarv med handtvätten efteråt gjorde att det kändes som bensin i ögonen efter att ha kliat dem. Vet inte om jag vågar odla nåt mer…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.