Nyord: Hämndporr

Som andra inlägg om nya ord som jag har lärt mig är det idag dags för ordet hämndporr. Någon part i ett förhållande tagit kort/filmat under ”akten”. Paret har varit överens om att det varit en lysande idé, men när förhållandet sen har spruckit och någon surnat till och velat hämnas på den andre har denne lagt upp porren på nån webbsajt, hämndporr alltså. Rättsläget i Sverige känner jag inte till, men i Kalifornien har man just gjort hämndporr olagligt.

Reflexmässigt känner man ju att det borde gå bra att få bort bilderna genom att be sajtägaren om det. Men det finns tydligen sajter som specificerat sig på det här och gjort business av det. De tar gärna bort bilderna, men mot en ordentlig summa pengar. Svin.

Det verkar vara lämpligt att helt enkelt inte filma eller ta dessa kort, så slipper man osäkerheten om vad som ska hända med dem sen. Med det sagt så tycker jag att det är tragiskt att det inte ska gå att lita på folk. I en bättre värld skulle det här inte uppstå. Jag citerar Bruce Springsteen i ett försnack till låten War på en liveskiva.

”Blind faith in your leaders or in anything will get you killed.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.