Dålig journalistik av VK

VK:s Adam Timander slår idag någon sorts rekord (nåja, jag kanske överdriver lite…) i dålig journalistik. Hans artikel (http://www.vk.se/1000388/tar-4-minuter-att-lamna-parkeringen) går ut på att visa en bilförare som under 4 minuter försöker komma ut från en parkering. Kul? Ja, lite. Artikel som passar i en dagstidning? Nej, inte alls. Att bloggare, kvällstidningar, humorsajter, facebookväggar mm länkar till såna klipp må ju vara, men om det är en försmak av framtiden på en seriös tidning som VK blir jag bekymrad. Sen blir det lite halvosmakligt när det så tydligt i texten framgår att det är just en kvinnlig bilförare. Är den detaljen viktig?

Uppdatering: Artikeln har nu bantats betydligt, själva brödtexten har tagits bort och bara ingressen och en mening till är kvar förutom videon.

Uppdatering 2: Google hade tyvärr inte den gamla versionen i sin cache, men Bing däremot. Såhär var texten:

”En kvinnlig bilförare i Polen får besvär med att köra ut bilen från parkeringen.

Filmen visar en kvinnlig förare i en blå bil som försöker ta sig ut ur parkeringen. Det tar henne närmare fyra minuter att backa, köra fram, och backa igen innan hon tar sig ut. Flera sidor på internet har nu beskrivit händelsen som den värsta utfarten ur en parkering någonsin. Se filmen här nedan.

4 referenser till att det är en kvinna på 5 meningar…

En kommentar

  1. Per

    Det är något sjukt med den där videon. I början kör föraren på ett absurt sätt, det kan man inte förneka. Men alldeles mot slutet kör föraren i sick-sack framåt och bakåt på det sätt som är brukligt. Antingen kom han eller hon (jag håller gärna med om att den detaljen är oväsentlig) plötsligt på hur man bör göra eller så är det hela arrangerat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.