Järnrörs-Sverigedemokraterna igen

Kent Ekeroth verkar vara tillbaka på allvar. Om jag förstått min lilla rubrikläsning rätt så är han på väg in i partiets inre krets igen efter att han avgick/tog time-out eller vad det nu var efter järnrörssvingandet som dök upp på film härom året. Särskilt förvånad är jag inte, SD:s topp har hela tiden framstått som en intern klubb av gamla polare, och det är ju svårt att ta avstånd från kompisar i längden om de är som man själv är…

Men inte nog med det, nu har han gått i spinn och skickat räkningar i storleksordningen 50000 kr till de stora medierna för att de publicerat järnrörsrullen, som ju filmats av honom. Upphovsrättsintrång alltså. Åtminstone DN och SvD vägrar att betala. Det lär väl bli rättssak av det så sista ordet är ju ingalunda sagt i den här frågan. Men jag kan inte låta bli att fundera på vad det är som Ekeroth drivs av när han skickade räkningarna. Pengarna? Principen? Medieutrymmet som han garanterat visste att saken skulle få?

Svenska Dagbladets Fredric Karén skriver idag dels att han är medveten om att upphovsrätten tillhör Ekeroth och att de kan komma att bli tvingade att betala, och han ställer också en bra fråga med politiska undertoner till Ekeroth: ”Är det moraliskt försvarbart att folkvalda politiker i ett demokratiskt land tjänar pengar på att hota och förolämpa sina medmänniskor?”

Bra Karén! Men det lär väl inte komma något svar.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/jag-bestrider-fakturan-kent-ekeroth_8824528.svd

http://www.dn.se/nyheter/sverige/ekeroth-hotar-att-stamma-dn/

 

 

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Erik

    Det är ju inte som att tidningarna är ideella organisationer som rapporterar för att sprida vara snälla, dom gör det ju bara för att tjäna pengar.
    Om någon spelat in en film och hjälpt dom att tjäna massvis med pengar så borde den personen få sin del av kakan.

  2. Pelle V.

    Typiskt av media med sin dubbelmoral. Man kan standigt lasa I media om hur vanliga svensson sa hemsk struntar I upphovsratten, speciellt nar Hollywood eller muiker ar inblandade, da star media dar som upphovsrattens beskyddare. men nar det passar skickar media den sjalv I papperskorgen????? Dubbelmoral, sa eftersom Hollywood och musiker pa gangster vis forsoker blasa oss pa pengar kan vi glatt ladda ner piratade filmer o musik, om nu Svd kan stjala bilder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.