438 dagar av Johan Persson och Martin Shibbye

Jag förstår själv inte hur det gick till, men jag missade i stort sett hela mediarapporteringen från när de två svenska journalisterna Johan Persson och Martin Schibbye greps inne i Etiopien, dit de tagit sig utan visum, och dömdes till 11 år för terroristbrott. Nu är de ju tack och lov hemma sen över ett år tillbaka, och har kunnat skriva ner historien om sina 438 dagar i Etiopiskt fängelse. Jag såg dem föreläsa på Kultur på campus i höstas och sen såg jag också TV-dokumentären. Jag tyckte att historien var så pass intressant att jag beslutade mig för att läsa boken också. Nu snackar vi bra val! Trots att jag alltså kände till de viktigaste händelserna var boken enormt intressant. Vilken jävla bortaplan de befann sig på. Den starkaste delen av berättelsen tycker jag är själva beskrivningen av hur fängelsevistelsen var. Man kan bara fundera på vilket helvete de som sitter i samma fängelse och INTE har en ambassad i ryggen som kommer med mat, snus, pengar osv har. Även om det nu slutade på ett bra sätt för Johan och Martin så är det ju i grunden en tragisk historia, men det är ingen anledning att stå över att läsa den. Nu är det ju tyvärr försent att köpa den som julklapp till folk och fä, men det går ju bra att köpa den till sig själv också, eller göra som jag, låna den.

2013-12-25 16.31.50

 

 

http://www.adlibris.com/se/bok/438-dagar-var-berattelse-om-storpolitik-vanskap-och-tiden-som-diktaturens-fangar-9789185279258

http://www.bokus.com/bok/9789185279258/438-dagar-var-berattelse-om-storpolitik-vanskap-och-tiden-som-diktaturens-fangar/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.