Nyårssupé, tips

Såhär års brottas vi ju alla med samma fråga, vad ska vi äta på nyårsafton. Leta inte längre, tips kommer redan i detta inlägg!

Till förrätt rekommenderas Falsk sköldpaddssoppa, hittad i ”Bjudningsboken 9”. Den ackompanjeras lämpligen med en mustig porter. Ser mumsigt och härligt nyårsaktigt ut!

2013-12-28 15.01.03

Som mellanrätt innan varmrätten är en klassisk kycklingaladåb nästan ett måste. Då den innehåller en del geléaktighet kan man med fördel dricka okryddat brännvin till. En del brukar ta ett par rejäla snapsar innan de börjar äta den också. Blotta åsynen tycks få törsten att bli akut.

Bilden är tagen från ”Småvarmt och annat gott”

2013-12-28 15.03.21

Till sist varmrätten, och inte vilken varmrätt som helst, utan Korv special i degspiral. Denna rätt från ”Bjudningsboken 12”.

Här kan man med fördel dela upp sällskapet i herrar  och damer. Männen ställer sig i köket med varsin Sofiero, smaskar i sig korvarna och pratar ishockey och öl, medan damerna intar position i vardagsrummet och fördjupar sig i vad prinskorvarna egentligen påminner om samtidigt som de sköljer ner korven med några glas källarsvalt vitt vin.

Smaklig spis!

2013-12-27 21.19.52

 

 

5 kommentarer

 1. Marianne Hägglund

  Ja vad ska man säga?? men med min dåliga matvanekultur
  så ser det ju riktigt smaskigt ut.
  Jag är dessutom det minsta kräsen.

  • Betraktaren X (inläggsförfattare)

   Hehe! Tyvärr är inte böckerna mina som jag hittade recepten i och jag ”glömde” att fotografera av dem också, så det får väl bli nån vanligare nyårsmat för min del.

 2. Marianne Hägglund

  det ska naturligtvis stå:
  jag är dessutom INTE det minsta kräsen i inlägget ovan,ursäkta skrivfelet.
  Det blir något enkelt för mig med,kanske delar en pat’eburk med min håriga vän.
  Nej! uschh så illa är det inte ändå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.