Kristen fundamentalism, del 1

Den här insändaren har cirkulerat i åratal på nätet

tidningsurklipp

 

Den har ju ett klart underhållningsvärde, men det är inte därför jag visar den, utan för att den belyser det faktum att gamla religiösa skrifter skrevs under en helt annan tid än vi lever idag. De flesta kristna väljer därför att tolka Bibeltexterna istället för att ta varenda rad bokstavligt. Hela grejen med att ta alla verser bokstavligt är förresten helt rubbad då det ju finns delar i Bibeln som faktiskt säger emot varandra. Jesus sista ord på korset till exempel. Den mer fundamentalistiska kristna inställningen visar dock sitt fula tryne emellanåt. Jodå, den finns på VK-bloggen också. Jag återkommer med exempel på bokstavstolkning och vad jag tycker om den, stay tuned…

/ Betraktaren

 

 

2 kommentarer

    • Betraktaren X (inläggsförfattare)

      Vad trevligt! Det kan bli så att du får vänta till nästa år innan nästa inlägg i serien.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.