Edward Riedl (M)

Anders Borg (M) vann debatten

Finansminister Anders Borg vann debatten mot Thomas Östros (S) enligt svenska folket. Jag kan bara hålla med – Om olyckan är framme och de röd-gröna vinner valet – Hur skall de få ihop alla sina löften och vem skall betala för dem? Pensionärerna och jobben var annars fokus i debatten.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , , , ,

16 kommentarer

  1. leif

    OM jag inte minns fel så har alliansen vunnit alla debatter men samtidigt backar ni i alla mätningar. Hur sjutton går det ihop Edward? Dax att byta kurs?

  2. Vidar

    Du är lustig du Edward, på ett otrevligt sätt!

    Inte en debatt om politik har det varit där du förkunnat annat att högerpolitikern har vunnit, det kallas i folkmun för att man är ”enögd” och det är du i allra största grad.

    JA, ja jag vet ditt svar, det Svenska folket som tyckt!

    Ni högermänniskor är duktiga på att gå in och rösta på era egna högermän, en del av sanningen får man se i opnionsundersökningar där högern ligger klart efter och på valdagen då får ni ””nådastöten” och Sverige kan återigen bli ett bra land att leva i.

    Aldrig mer HÖGERSTYRE!

  3. Wotan

    Lite off-topic, men jag tänkte bara vara lite triumferande självgod nu när de rödgröna har presenterat sina finansieringsmetoder.
    ”Chockhöjningen” av skatten för busschaufförer och vårdbiträden som du presenterade som fakta uteblir.
    Och den brantare kurvan + taket för jobbskatteavdraget som jag propagerat för men som du dömt ut blev… ja precis så som jag sa.

  4. JonasE

    Så du tycker Borg vann enligt svenska folket, ingen som är fårvånad där direkt..lite lustigt är att svenskafolket hade gjort flera tusen alliansröster innan ens debatten börjat !!.

    Att påstå att Borg vann är lite väl magstarkt, med tanke på hur han stod oh svaMMlade och undvek frågor.
    Han vägrade ju svara på frågan hur gränsen 40.000 kan drabba låginkomsttagare, utan undvikande var hela hans retorik.
    Östros däremot var klar och tyrdlig, med mindre siffersvammel och mer klara besked, me så har han ju opionen med sig också.

  5. Valpen

    Man behöver inte ens se debatten för att veta att Anders Borg vann.

    Sahlin och co har varit mycket tydliga med vilken soppa till ekonomisk politik de vill bedriva.

  6. Fredrik

    Till Wotan: Om man höjer skatterna med 25 mdr och två (!) av dem avser dem som tjänar > 40 lax/m – vilka betalar då de andra 23 mdr? Jo, bl. a. busschaufförer och vårdbiträden.

  7. Wotan

    Fredrik: Kärnan i mitt inlägg rörde ordet ”chockhöjning”. De rödgröna kommer att backa på en DEL av senaste steget i jobbskatteavdraget. Vilket i sig verkligen inte är en chockhöjning.
    Dessutom minskas avgiften för a-kassan, vilket innebär att ett vårdbiträde kommer gå plus minus noll.

    Dock är det så pass många i den här gruppen så att den lilla höjningen kommer ge stora skatteintäkter. Inte svårare än så.

    Riedl har hela tiden kör skrämselpropaganda och menat att vårdbiträdena kommer krossas av en rödgrön regering. Nu har vi svart på vitt att det inte blir så.

  8. Fredrik

    Wotan – jag är så gammal att jag kommer ihåg 70 talets överbud då sossarna raserade det unika industriella läge Sverige hade genom att ge mer till alla. Givetvis åt inflationen upp allt och mer därtill men alla kunde få mest. Nu ser vi samma igen. Skatt är skatt även om du tar ut den i energipriser och högre kostnader för allt. Stackars pensionärer som får 100 kr mer i månaden, men mat, resor, bostäder,… kostar tusenlappar.

  9. Edward Riedl

    Svar till leif (2010-05-03 09:51)
    Alliansen har minskat det stora gapet mellan blocken. Sedan visar olika mätningar olika rörelser. Däremot menar jag att flertalet debatter vunnits av alliansföreträdare – Förvisso är jag möjligen partisk. Men det brukar se likadant ut när vanliga väljare frågas om vem som vann de olika debatterna. precis som att Reinfeldt åtnjuter mycket större förtroende hos väljarna än vad Sahlin gör.

  10. Edward Riedl

    Svar till Vidar (2010-05-03 10:02)
    Jag tycker Borg vann debatten och flertalet av de som röstat på aftonbladets web-enkät delar den uppfattningen.

  11. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-05-03 11:40)
    Intressant eftersom det innebär att ni då måste antingen gilla våra skattesänkningar som ni ojat er över eller så mörkar ni hur det verkligen kommer att bli. Min gissning är det sistnämnda eftersom ni inte annars får ihop er finansiering.

  12. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2010-05-03 12:43)
    Att vi tycker olika känns inte chockerande. Däremot verkar fler hålla med mig enligt aftonbladets web-enkät.

  13. Edward Riedl

    Svar till Fredrik (2010-05-03 13:43)
    En som börjat genomskåda deras retorik märker jag. Dessutom kommer deras politik att snabbt leda till behov av ytterligare skattehöjningar och då vet vi vem som får bära bördan igen. Nämligen vanliga löntagare med vanliga jobb.

  14. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-05-03 15:55)
    Jag hoppas jag slipper skriva vad var det jag sa. Men om olyckan är framme och de röd-gröna vinner valet kommer det nog tyvärr att bli just så. För skatterna kommer att chockhöjas och det blir vanliga löntagare som får stå för kalaset.

  15. Edward Riedl

    Svar till Fredrik (2010-05-03 19:32)
    Precis. Deras skattehöjningar kommer att slå hårdast mot dem som har minst. Så är det alltid även om deras retorik säger annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.