Edward Riedl (M)

Debatt på Vindelns folkhögskola

Idag har samtliga riksdagspartier varit inbjudna till två debatter på Vindelns folkhögskola. Jag var där för moderaterna som första namn på riksdagsvalsedeln och de andra partierna hade med sina förstanamn på sina riksdagsvalsedlar förutom (S) och (C). Den första i Vindeln och den andra i Umeå. Det har varit en bra dag med många intressanta frågor från de som kom och lyssnade. Det blir allt tydligare att jobbfrågan kommer att bli ett av valets huvudnummer. Från alliansen har vi jobbavdrag, sänkta arbetsgivaravgifter, ROT-avdrag, RUT-avdrag och mycket mycket mer som ger nya jobb och ser till att vi inte förlorar de gamla. De röd-gröna skall istället höja skatterna på arbete, göra det dyrare att anställa, ta bort RUT och ROT avdragen, införa kilometerskatter och höja bränslepriserna. Jag hoppas det blev tydligt för de som lyssnade vilka som har den bästa jobbpolitiken och jag hoppas även att det blir tydligt för väljarna i god tid före valet i höst.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , , , , ,

9 kommentarer

  1. Andreas Georgsson

    Vi sänker arbetsgivaravgiften för småföretagen så att det blir lättare att anställa männsikor där ekonomin växer snabbast.

    Vi utökar ROT avdraget och ger stöd för ombyggnationer som är energibesparande. Vi Ger även et ROT avdrag till hyreshus för att förbättra miljonprogrammen. Och vi ger ROT avdrag till Skolorna för att förbättra skolmiljön.

    Vi höjer bensin priset med 49 öre en höjning som ni tänkt göra också. Centern vill ju höja med över 100 öre.

    RUT avdraget används av de med högst inkomster som tidigare köpte städhjälp svart, för att de inte tycktes ha råd att köpa det vitt?

  2. Per-Ola Moström

    Nu har ni snart hållit på i fyra år och pratar fortfarande om att ”jobbpolitiken” kommer att ge jobb…

    Kan Ni inte nämna ett enda jobb som skapats i Umeåregionen pga ”jobbskatteavdraget”? Kan Ni inte det – ja då kan vi väl konstatera att det ”bidde en tumme”…

    Varför inte erkänna att jobben har kommit – i KINA – och andra låglöneländer!

    Inte i Sverige!

  3. Aldrig mer vänsterstyre!

    Det är så skrattretande att läsa vänstersidans ”kommentarer”. Vår regering har gjort ett utomordentligt jobb på alla fronster; nu återanställer SAAB krafigt igen, liksom industrin i övrigt. Tänk om SAAB hade förstatligats som Mona Sahlin önskade! Så här i efterhand kan man åter konstatera det vansinniga hon föreslog! Med fler svenskar i arbete får vi mer pengar till välfärd och konsumtion och hjulen snurrar på ännu bättre. Med Ohlyansens utgiftspolitik får vi snart ett eget ”Grekland”! Märkligt hur vänstern resonerar: Man höjer skatterna för arbetande människor och sänker skatterna för övriga!

  4. Hans-Peter Eriksson

    Kommer att rösta på er och dig tack vare debatten på skolan. Låter mycket klokt med en gemensamt finansierad A-kassa Sen har ju alla mina arbetskamrater på PEAB fått bra mycket mer att röra sig med än för 4 år sedan.
    Mycket bra debatt och det syndes att vänstern dribblade med siffror kring arbetslösheten där dom hade inte räknat med vissa sektorer där det hade gått bättre under ert styre.

  5. Edward Riedl

    Svar till Andreas Georgsson (2010-05-04 17:43)
    Att bemöta hela er politik låter sig inte göras i kommentarerna utan jag hänvisar den intresserade att fortsätta läsa mina bloggar istället. Däremot är det ni som vill höja bensinskatter och införa kilometerskatter och inte vi.

  6. Edward Riedl

    Svar till Per-Ola Moström (2010-05-04 17:58)
    Den globala finanskrisen och efterföljande lågkonjunktur drabbade Sverige likväl som den övriga världen. Att du orkar fortsätta försöka bluffa människor förvånar mig. Tror du inte de följer den dagliga nyhetsrapporteringen eller?

    Faktum är att Sverige är det land i Europa som har minst underskott i de offentliga finanserna. Den svenska ekonomin är med andra ord den mest välskötta i hela Europa.

  7. Marcus

    Debatten på skolan vad väldigt intressant, men dock så var attackerna på de Röd-Gröna både onödiga och småsinta. Det kändes som om ni alla hade gått ihop innan för att komma på den bästa strategin för att förlöjliga dem, tyvärr så var det enda ni lyckades med var att förlöjliga er själva. Tråkigt att man ska behöva se det på den här nivån.
    Värst var nog när Du attackerade studerande och deras källor om självmord, där du kallade det en attack från Vänstersidan. Väldigt tråkigt måste jag säga.

    Dock så fick jag ut nånting från debatten, jag vet nu med all säkerhet vilka som jag ska rösta på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.