Edward Riedl (M)

Allt ljusare på arbetsmarknaden

Det ser allt ljusare ut på arbetsmarknaden i Sverige vilket rubriker i olika tidningar visar. E24 och SVD är bara två av dem. Sverige är ett litet rikt exportberoende land som drabbades hårt av den globala ekonomiska krisen precis som alla andra länder. Men med Europas mest välskötta ekonomi har vi ett fantastiskt utgångsläge.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Jag är långt ifrån någon nationalekonom men jag tycker alla tidningar och banker verkar ropa Hej innan man är över ån. Vad är det som gör att vår arbetsmarknad etc ska bli så stark som de förespråkar?
    Vi,ett av världens mest exportberoende land med de största exportländerna Tyskland,Storbritannien och USA. Dessa länder ska samtliga göra kraftiga besparingar och jag tror nog vi inte ens har smakat på det värsta än. Vår inhemska konsumtion har ökat,men folk lånar ju till allting,hur tror du det blir när räntorna går upp?

    Är det inte risk detta är bara en bubbla innan valet?

  2. Nudist

    Hej högermannen Edward, jag har hört din och vänsterns representant på radion (P4) i en kort politisk diskussion!

    Herre gud så politiskt avklädd du blev!

    Dina argument stod sig helt slätt mot Sjöström och ibland så verkade du helt förrvirrad!

    Sedan blev det mot slutet på sändning som det brukar vara på din blogg, du gick till attack med okvädningsord då argumenten tröt!

    Jag tycker nog att du skall försöka komma dig till arbetsförmedlingen för att skaffa dig ett arbete redan innan valet, som politiker är du inte ”på pallen”.

    Dina argument håller inte!

  3. Edward Riedl

    Svar till Lars Gidlöf (2010-06-14 14:53)
    Precis som du skriver finns det risker framöver och Sverige är ett litet exprotberoende land. Riskerna är främst förknippade med höga skuldsättningar i andra europeiska länder som Greklan, Spanien, Portugal men även stora ekonomier som Storbritannien mfl. Detta är dock inget vi kan styra över utan vi kan bara konstatera att vi har ett gott utgångsläge med Europas mest välskötta ekonomi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.