Edward Riedl (M)

Vi satsar mer på välfärden än de röd-gröna

Vi moderater kommer att föreslå större satsningar på sjukvården, omsorgen och välfärden än de röd-gröna. Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) kommer att utmana socialdemokraterna på deras tidigare starkaste gren – Satsningar på välfärden. Vi har en bra jobbpolitik som gör att skatteintäkterna ökar – Det ger oss möjlighet att satsa mer på välfärden.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , ,

20 kommentarer

  1. leif

    Bra skit, men hur kan man satsa på välfärden när man drar ner skatten som ni gör. Vart plockar ni pengarna ifrån? Ah…ni ska sänka a-kassan och tvinga dom sjuka att jobba ännu mer, det är så ni ska lösa det…eller?

  2. Johan Karlsson

    leif: Ett alternativ är att ta av de 70% av skatteintäkterna som går till annat än välfärd. Ett annat är att öka tillväxten och därigenom få in mer skattepengar, om än genom en lägre procentsats (55% av 110 är mer än 60% av 100).

  3. Isak

    Den viktigaste välfärdsfrågan är, var är alla jobben till
    dom 450.000 arbetslösa. Av alla miljarder som Alliansen
    delat ut så har dom flesta nya jobben gått till Kina. Och
    var är dom 100.000 jobben som försvann i samband med den
    ekonomiska krisen. Regeringen går och hoppas på nästa hög-
    konjuktur och att marknadskrafterna skall ställa allt till
    rätta. Eller är det nya utförsäljningar av statliga bolag
    som skall fixa framtidens välfärd och pensioner.

  4. Pelle

    Edward jag undrar om ens du tror på de ”lögner” du skriver på din blogg?

    Högerns politik är och har alltid varit den omvända Robin Hood politiken – att ta från de fattiga och ge till de redan rika!

    Så är politiken för de fem högerpartierna, M KD C KD SD!

  5. Patrik

    Satsa på välfärden??? Hehehe alla som vet något om politik vet ju att det inte stämmer med eran politik.
    Tur att du har humor!

  6. Edward Riedl

    Svar till leif (2010-06-14 09:54)
    Nej. Med en politik där fler jobbar ökar skatteintäkterna som gör att vi kan satsa mer på välfärden än de röd-gröna. Vår gemensamma välfärd betalas med pengar och inte vackra ord.

  7. Edward Riedl

    Svar till Isak (2010-06-14 11:18)
    Jobben växer fram nu när världskonjunkturen vänder. den som tror att fler får ett jobb att gå till med högre skatter på arbete, företagande, bensin och försämringar för företag skall givetvis lägga sin röst på de röd-gröna. Vi andra väljer alliansen även nästa gång.

  8. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2010-06-14 20:56)
    Otrevlig kommentar som vittnar om dåligt omdöme. Dina försök att koppla ihop alliansen med främlingsfientliga krafter slår nog bara tillbaka på er själva. De flesta genomskådar sådant trams.

  9. Edward Riedl

    Svar till Patrik (2010-06-14 20:57)
    Fördomar och fakta är två skilda saker. Alliansregeringen har satsat mer på välfärdens kärna än någon tidigare regering.

  10. Edward Riedl

    Svar till Bertil Örjestad (2010-06-15 18:43)
    Tvärtom är våra satsningar på sjukvården, skolan mm viktigare för de med låga inkomster och dålig ekonomi.

  11. Edward Riedl

    Svar till Bertil Örjestad (2010-06-16 09:28)
    De som arbetat och betalat skatt har byggt upp den svenska välfärden även om en del sossar vill ta åt sig äran för detta. Dessutom är det intressant att höra hur ni på fullt allvar menar att välfärden raserats när alliansregeringen i själva verket faktiskt satsar mer pengar på den än den gamla s-regerigen.

  12. Pelle

    Så är då hr högerman igång igen med att ”skälla ut” någon (mig) när han får kommentarer på sin blogg.

    ”Otrevlig kommentar som vittnar om dåligt omdöme.” Skriver du, i mina ögon är det du som har dåligt omdöme som alltid måste ”racka ner” på de som inte delar din uppfattning.

    Sedan hr högerman så är det du som kopplar ihop alliansen med främlingsfientliga krafter – du kan väl inte förneka att SD är ett högerparti?

    Varför skulle annars så många moderater gå över till SD om SD inte fanns på högersidan i politiken?

    Till sist så är de kommentarer jag skriver på din blogg mina egna som väljare och inte från det för dig ”förhatliga” röd/gröna blocket, vilket jag inte tillhör, men kanske kommer att rösta på!

  13. Edward Riedl

    Svar till Bertil Örjestad (2010-06-16 09:41)
    Socialdemokratin har precis som andra partier både gjort bra och dåligt i historien. Dock är det viktiga för väljarna vad vi vill göra i framtiden. det är om detta och inte historien som valet handlar om.

  14. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2010-06-16 09:52)
    Du får göra vilka tolkningar du vill. Men jag menar fortsatt att du är omdömeslös när du kopplar ihop alliansen och dess företrädare med nazister och främlingsfientlighet. Men i ett öppet och fritt samhälle är det helt fritt att vara omdömeslös. Men det förminskar det andra som du skriver.

  15. Pelle

    Men Edward har du svårt att förstå det skrivna ordet?

    Jag har aldrig kopplat ihop alliansen med nazister som du skriver – jag påstår att SD är ett högerparti – om du inte tycker att dom är ett högerparti så får du förklara hur du menar?

    Men du kanske hellre vill hålla på med ditt ”trams” och kalla mig omdömeslös med mera?

    Det verkar vara din politiska hållning att i första hand ”klanka ner” på de som inte delar din högerinställning – är det din politiska inriktning inför valet 2010?

    Hoppas att det finns andra moderater som har en bättre inställning än du.

  16. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2010-06-16 21:28)
    Då får du nog ta och gå igenom det som du skrivit. Jag menar fortfarande att det är olyckligt att du är så vårdslös med ditt sätt att kritisera och göra kopplingar som inte finns.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.