Edward Riedl (M)

Hur blir det fler jobb genom höjda skatter och försämringar för företagen?

Med bara 18 dagar kvar till valet verkar det tufft för de rödgröna att övertyga väljarna om att högre skatter och försämringar för företagen leder till fler jobb.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

7 kommentarer

  1. Edward Riedl

    Svar till Ante (2010-09-01 16:27)
    Av den enkla anledningen att vi vet att det blir fler jobb när vi sänker skatten på arbete. Människor kör mindre bil när vi höjer skatten på bensin. Människor dricker mindre alkohol (eller köper åtminstone mindre på systembolaget) när vi höjer alkoholskatten. osv osv… Filosofiskt kan jag förvisso inte heller bevisa att månen är gul.

  2. Ante

    Men om lägre skatt ger fler jobb varför har då länder med mycket lägre skatt än vad vi har lika hög eller ännu högre arbetslöshet än vad vi har?

  3. Lars Gidlöf

    Fråga från en:

    Kan du förklara varför det blir fler jobb med lägre skatt?

    Edwards ”svar”:
    ”Av den enkla anledningen att vi vet att det blir fler jobb när vi sänker skatten på arbete. Människor kör mindre bil när vi höjer skatten på bensin. Människor dricker mindre alkohol (eller köper åtminstone mindre på systembolaget) när vi höjer alkoholskatten. osv osv..”

    Frågan är politiskt besvarad, dvs ingen faktabakgrund,eller ens förklaring varför det blir fler i jobb.

    Vi hade högt skatteuttag i slutet av -80 talet,arbetslösheten var mycket låg,hur fungerade det då Edward??

  4. Lars Gidlöf

    Sen har herr Riedl fel i sin beskrivning, ”Är bensinskatten hög kör bilisterbna mindre bil”, helt fel, bensinpriset var mycket högt 2007-2008, och aldrig har det körts så mycket bil, hur går det ihop ?

    Nu får du börja komma med riktiga kunskaper Edward, du frågade mig om mina och jag svarade,men du svarade inte hur du fått kunskaper,då gällde det kärnkraften

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.