Edward Riedl (M)

Många får hjälp av förändringarna i sjukförsäkringen även om smutskastningskampanjen försöker visa annat

 

Just nu pågår en smutskastningskampanj kring alliansens förändringar i sjukförsäkringen. Visst finns det människor som hamnar i kläm vilket det förvisso fanns människor som gjorde även med de gamla reglerna. Visst har vi politiker också ett ansvar med att minska och ta bort sådant som gör att människor kommer i kläm. Sådant arbete pågår ständigt. Men samtidigt är det befriande skönt att höra om alla dem som faktiskt får hjälp på väg tillbaka till ett arbete från lång sjukskrivning/sjukpension. Synd att det inte görs lika många sådana nyhetsinslag så människor faktiskt får se varför vi gör de förändringar vi gjort.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

10 kommentarer

  1. Arbetare

    Moderater verkar vara distanserade från resultatet av sin egen politik.
    Några problem vill de inte kännas vid.
    Eller rättare sagt ta ansvar för.
    Tyvärr är alltför många drabbade idag rättslösa, då de ansvariga tvår sina händer helt.
    Inget förtal, rena rama sanningen!
    Och om det nu finns ett gott exempel så uppväger det aldrig de katastrofer som drabbar andra sjuka!
    Ta ansvar eller sluta med politik!

  2. Anders Lindgren

    Så det räcker inte med att de ”friska” som sitter utan pengar inte har råd till mat, utan nu är de bara del i en smutskampanj?
    Kom igen nu fortsätt. nedvärdera de stackarna som är sjuka och utan ersättning ÄNNU mer.

    Jag vet att du har mer att ge.

  3. leif

    Men sluta. Visst många kanske hjälps men många drabbas oxå av er hjärtlösa behandling. Skoj att du säger att dom är smutsiga med, duger sjukskrivna inte i Edwards perfekta lilla värld?

    Varför tar ni inte ert ansvar i denna fråga.

  4. Thomas Paulsson

    Bra med lite positiva bilder. Jobbar själv med Arbetslivsintroduktion och vet många som varit sjuka i många år som nu är tillbaka i arbetslivet efter att ha deltagit i aktiviteter hos oss på Arbetsförmedlingen. I senaste rapporten från Arbetsförmedlingen var 1 800 personer av 12 600 (14,3 %) i någon form av arbete efter deltagande i Arbetslivsintroduktion. Rösta på rödgröna om du vill frånta människor möjligheter att komma tillbaka i arbetslivet. Rösta på Alliansen om du vill ge de sjukskrivna en chans att testa om de kan jobba och försörja sig själv.

  5. dave

    Bara för att du är för sjuk för att utföra ett arbete så innebär det inte att du är för sjuk för ett annat. Målet med livet måste väl ändå vara att arbeta och tjäna sina egna pengar, eller hur?

  6. Jonas Sandström

    @Anders Lindgren,
    Tråkigt att du förvränger ett positivt inlägg så mycket. I princip ingenting av det du kommenterade återspeglade inlägget.

    ”utan nu är de bara del i en smutskampanj?” Detta sas aldrig.
    ”nedvärdera de stackarna som är sjuka och utan ersättning ÄNNU mer.” Va?

    ”Jag vet att du har mer att ge.” Jag tolkar detta som en ironisk slutkläm och vill då tacka för ett givande inlägg.

    PS. För att driva saker framåt krävs att man ständigt söker lösningar på problem. Att uppmärksamma dem är såklart första steget men sedan gäller det att hitta lösningar. Vad har du för lösning Anders?

  7. Mr Cool

    http://www.dn.se/ekonomi/avslag-pa-sjukskrivning-h- ar-fordubblats-1.719843

    ”Förra året fick nästan 20.000 personer avslag från Försäkringskassan på sin sjukskrivning. Det är läkaren som gör bedömningen men Försäkringskassan som bestämmer. Antalet avslag mer än fördubblades förra året och hos länsrätterna skjuter antalet överklagade ärenden i höjden.”

    Är det någon som blir upprörd över att FKs läkare, som inte ens träffar personerna, kan häva sjukvårdens läkares beslut? Artikeln är dock publicerad i Februari 2006 – då styrde Sossarna!!!

  8. Jesper

    Man blir så glad när man hör om människor som lyckats ta sig ur ett utanförskap. Jag tror människor mår som bäst när de jobbar och får vara delaktiga.

  9. Leif

    dave : jag tror dom flesta vill det. Men du kan inte sätta ett schema på hur lång tid en person behöver för att komma tillbaka. Du vet att alla är olika??? Att Reinfeldt och andra hycklare har svårt att försvara sig bevisar ju den ogenomtänkta strategin, man trodde helt enkelt att man gjort något bra och när man får lite mothugg står man som handfallna. Tanken är bra men genomförandet är helt fel, ungefär som kommunismen och den har ju vänstern svårt att kritisera så ni är ju inte ensamma att kunna analysera vad som gått fel, om det nu skulle vara ett försvar

  10. JonasE

    Mätpunkten för om en refom är lyckad eller ej!, måste väl ändå vara skillnaden mellan antalet som blivit hjälpta och de som fått det sämre, och ser man på debatten eller en vanlig Goggle sökning, så syns klart övertag på att sjuka fått det sämre.

    Blir man friskare för att man blir fattigare?, i Alliansens väld så kallas det att ”motivera folk att komma i arbete”, som om fattigdom gör en sjuk frisk!.

    Det är bara att läsa Prop.2007/08:136 s.88 / s.103 och FK: tolkning, där Alliansen själv klargör att det är just ett syfte att tvinga de sjuka att jobba, alla andra uttalanden är dimmridåer!.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.