Edward Riedl (M)

Stort förtroende för Anders Ågren i Umeå

VK har gjort en ny mätning där umeborna får svara på hur stort förtroende de har för kommunalråden i Umeå – Anders Ågren (M) och Lennart Holmlund (S). 46% eller 39% vid de två mätningarna för Anders Ågren visar att förtroendet för honom trots allt är stort i Umeå. Visst stämmer det att han tappat mellan mätningarna, vilket förvisso statsvetaren i tidningen menar inte behöver spegla minskat förtroende för hans person, men trots allt är han väldigt populär.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

8 kommentarer

  1. Leif

    Med tanke på att han tävlar emot Lennart Holmlund så vetti katten om det är så himla imponerande. Ungefär som att säga att Sverige gör en bra match om man spelar oavgjort mot San Marino ikväll

  2. Robert

    Det spelar väl ingen som helst roll att Anders ”tävlar” mot Lennart, bedömningen är ju inte relativ. 46 procent var en otrolig siffra och 39 procent är en mycket bra siffra. Dessutom är det glädjande att Umeborna känner så stort förtroende för de båda kommunalråden, det måste vara smått unikt.

  3. Mats

    Tid till eftertanke har jag haft i 4 år, under ett borgligt styre i landet.
    Borgarna talar idag om vilken bra välfärd vi lever i Sverige, med många olika typer av socialt skyddsnät.

    Min eftertanke… ” Det är ju faktiskt de vanliga människorna som har byggt upp detta, genom att låta den socialdemokratiska idéologin fått råda i vårat land. De vanliga människorna har velat ha ett socialt skyddsnät, som återspeglar i den socialdemokratiska andan. En trygghet mot ett kapitalistiskt (ta hand om dig själv) ideologi”
    Jag röstar inte igen på en billig/tom ideologi som moderaterna igen!

  4. Edward Riedl

    Svar till Leif (2010-09-07 08:11)
    Nu verkar umeborna även ha förtroende för Holmlund vilket jag gissar att du inte har. Jag tycker Anders siffror är riktigt bra utifrån hur länge han varit kommunpolitiker och att vi inte suttit i majoritet och haft möjligheten att bevisa att vi är regeringsdugliga.

  5. Edward Riedl

    Svar till Robert (2010-09-07 12:32)
    Det är allt fler som överger s till förmån för moderaterna. Så det ligger nog en poäng i att det inte längre är som det än gång var.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.