Edward Riedl (M)

Volvo nyanställer

Det går bra för svensk ekonomi och våra exportföretag har fulla orderböcker. Bara för volvokoncernen innebär det att  cirka 2 000 nyanställningar behöver göras inom de närmaste månaderna i Sverige. Alliansregeringen har genom en ansvarsfull politik bringat ordning och reda på statens finanser vilket ger stabilitet och trygghet. Det gör att Sverige utmärker sig mot övriga Europa och att svenska företag nu går bra och anställer. Med god fart i ekonomin förbättras skatteintäkterna till kommuner och landsting vilket ger goda förutsättningar för att fortsätta utveckla vår gemensamma välfärd.

Läs mer här

Edward Riedl (M). 

8 kommentarer

  1. Allt har en baksida

    Men 80000 arbetslösa svenska ungdomar har flytt till Norge för att få jobb. Varför är arbetslösheten så hög bland svenska ungdomar?

  2. Isak

    Eftersom det mesta som Volvo producerar går på export så
    måste det var fler länder än Sverige som går bra. Men
    1600 tillfälligt nyanställda märks knappt på statistiken.
    Kan inte Herr Riedl berätta när dom riktiga jobben kommer.

  3. Edward Riedl

    Svar till Allt har en baksida (2011-02-05 11:42)
    Länder med starkt skydd på arbetsmarknaden för de som redan är inne tenderar att ha högre arbetslöhet bland unga. Vi försöker på flera sätt att hitta en politik som gör det lättare för unggdomar att komma in på arbetsmarknaden utan att försämra skyddet för de som redan finns där. Halverad arbetsgivaravgift för unga är ett av dessa. Det gör det billigigare för företagen att anställa unga.

  4. Edward Riedl

    Svar till Isak (2011-02-05 22:05)
    Självklart går det bra även för andra. Vi är just nu inne i en global högkonjunktur. Men det går bättre för Sverige än för de flesta andra länder i vår omvärld.

    Det går inte att jämföra svensk arbetslöshet i procent idag med när socialdemokraterna styrde eftersom vi mäter olika saker. Vi gömmer ingen i statistik utan räknar på samma sätt som övriga OECD-länder. Det gör att vi kan mäta oss med omvärlden. Då ser vi två saker. 1. Vi har idag mycket låg arbetslöshet. 2. Den svenska arbetslösheten sjunker snabbare än för andra jämförbara länder.

  5. Isak

    Självklart går det att jämnföra arbetslöshetsstatistiken.
    För fem år sedan så hade vi enligt Moderaterna massarbets-
    löshet. Nu är arbetslösheten dubblet så stor, och med lika
    många i utanförskap.Har Herr Riedl något bra namn på detta
    fenomen. Och dom tillfälliga jobben till mina två bröder
    för att hålla uppe statistiken är nu borta. Var är dom rik-
    tiga jobben.

  6. Edward Riedl

    Svar till Isak (2011-02-06 17:11)
    Att jämföra statistiken förutsätter att samma saker mäts på samma sätt vilket inte är fallet. Se istället hur Sverige klarar sig när vi mäter på samma sätt som övriga Europa. Då ser vi att Sverige klarar sig mycket väl. Om det enda syftet vore att bluffa med statistiken så kan vi få betydligt bättre siffror – Men det är inte vår modell.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.