Edward Riedl (M)

Världens ekonomiska elit hyllar Sverige

Samtidigt som de röd-gröna hemma i Sverige gör allt de kan för att svartmåla Sverige och svensk utveckling så hyllas alliansregeringens politik av omvärlden. I Davos hyllade världens ekonomiska elit Sverige som en tigerekonomi som klarat sig väl genom den globala ekonomiska krisen och nu efter den är starkare än när vi gick in i krisen. Det innebär många affärsmässiga möjligheter för Sverige och svenska företag.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

12 kommentarer

  1. Isak

    ”Världens ekonomiska elit” försatte den globala ekonomin
    för sin kanske hitills värsta kris. Herr Riedl var bland
    dom första att kräva restriktioner av dom ekonomiska ak-
    törerna. ”Eliten” berömmer nu Sverige för att man säljer
    ut sina tillgångar, och låter arbetslösa, sjuka och pen-
    sionär betala kalaset. Trots den uppblåsta köpbubblan så
    ligger arbetslösheten över den nivå som Moderaterna tid-
    igare kallade för massarbetslöshet. Och Herr Riedls recept
    för att undvika en ny global härdsmälta lyser med sin från-
    varo.

  2. lf

    Jag tror att du blivit fartblind Edvard.Menar du verkligen att de röd-gröna svartmålar Sverige.De är ju dom som byggt upp den Svenska modellen.

  3. Lars Gidlöf

    Du skryter hur bra vår ekonomi är i Sverige nu och det är ju bra. Men hur var ekonomin 2006 då Ni tog över? Hur skuldsatta var svenska familjer då? Hur många vinstrika företag hade staten i sin ägo då?

  4. Edward Riedl

    Svar till Isak (2011-02-06 13:05)
    Jag jobbar fortfarande för att reglera banksektorn ytterligare vilket var det jag menade behövde göras. Sedan stämmer inte din kommentar om att arbetslösheten jämfört med 2006 ligger så mycket högre. Det är att jämföra äpplen med päron av främst två skäl. Dels gömmer vi inte människor i utanförskap som tidigare s-regeringar vilket märks på bl.a. allt färre sjukskrivna mm. För det andra går det inte att jämföra arbetslöshet mellan hög respektive lågkonjunktur.

  5. Edward Riedl

    Svar till lf (2011-02-06 17:52)
    Jag har aldrig förminskat socialdemokratins historiska roll i välfärdsbygget. Däremot menar jag att de inte längre står för dessa grundvärden som byggde Sverige starkt.

  6. Edward Riedl

    Svar till Lars Gidlöf (2011-02-06 20:18)
    Det såg med vissa undantag rätt bra ut i Sverige 2006 i slutet på en långvarig global högkonjunktur. Dock så hade vi en jobblös tillväxt och mycket stort utanförskap som riskerade att bygga upp långsiktiga obalanser. utan alliansregeringens reformer hade Sverige varit ett i raden av länder som drabbats mycket hårt i den globala finanskrisen.

    Att jämföra siffror i toppen av en långvarig global högkonjunktur med siffror i botten av en global finanskris är inte seriöst. Det är som att jämföra tider för en simmare som simmar medströms med en simmare som simmar motströms. Skall jämförelsen vara relevant skall vi jämföra under liknande omständigheter eller gentemot andra länder.

  7. Lars Gidlöf

    När började denna lååångvariga högkonjuktur då? Nu ökar ju de uttslagna som inte har rätt till skälig ersättning, unga sjukpensionärer ökar kraftigt, varför talar du inte om detta?

    Sen, hur var det med ekonomin, vilka delar såg det inte bra ut? Hur var statskulden då? Hur många företag har Ni sålt som gav vinster till staten? Ni säljer för att hålla uppe goda siffror,är det seriöst? När allt är utsålt då, vad händer då?

    Sen skriver, bl a du att Ni politiker är kloka, jag påpekade långt innan utredningen om kärnkraft kom fram att Maud inget kan, att elbolagen inte vill producera el via kärnkraft när de gör större vinster pga dålig tillgång till kraft. Vad är då dessa ”kloka” politiker med deras rådgivare. Nästan hälften av politikers motioner är skrivna exakt som lobbyisterna skriver,var ligger då det kritiska granskandet från Er sida?

    Apoteken, har det blivit bättre sen avregelringen? Varför finns Apotekstian då?

  8. lf

    Vad menar du att socialdemokraternas grundvärden har övergivits.
    Du mästare som vet hur socialdemokratin grundvärden har vuxit fram.
    Lyssna nu alla bloggare!

  9. Edward Riedl

    Svar till lf (2011-02-09 21:22)
    Den dag socialdemokraterna valde att bli ett parti för bidrag och ersättningar menar jag att de övergav att vara ett arbetarparti. Detta har det arbetande Sverige insett. Det är ingen slump att det nya arbetarpartiet moderaterna nu är större än det gamla arbetarpartiet socialdemokraterna bland de som har ett arbete.

    Sverige byggdes starkt genom människors arbete – Det är dessa grundvärden som socialdemokratin har lämnat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.