Edward Riedl (M)

Mobilblogg – Arbetslösheten fortsätter att minska

Arbetslösheten fortsätter att minska kraftigt i Sverige. Arbetslösheten har minskat med en procentenhet och antalet sysselsatta i Sverige har det senaste året ökat med ca 121 000 personer. Det är klart svensk ekonomi är urstark med så många nya i arbete som är med och betalar skatt.

Edward Riedl (M).

5 kommentarer

  1. Mikael

    Hej Edward!

    Visst, det är bra om arbetslösheten minskar.

    Men, blanda inte ihop det här med sysselsättning/pysselsättning.

    För det är att manipulera med statistiken, man bör nämligen räkna alla som är i FAS 1- 3 som HELTIDS öppet arbetslösa. Att räkna de i åtgärder som sysselsatta och
    därmed ta bort dem ur arbetslöshetsstatistiken är moraliskt och juridiskt förkastligt.

    Själv anser jag att man skall räkna alla som är i FAS 1-3 som heltids öppet arbetslösa, sedan skall man också räkna in studenterna till de arbetslösa, speciellt de studenter
    som studerar därför att de har fått NEJ TACK på alla sin
    jobbansökningar. För det är väldigt många som studerar
    därför att de har fått NEJ TACK och inte anser sig ha
    råd och som inte vill spela rysk Roulette med sitt liv
    dvs inte vill ha med arbetsförmedlingen, eller snarare
    arbetsförnedringen/slavbyrån att göra.

    Idag så förmedlar varje handläggare på AF max 1 jobb per 6 månaders period. Det är underkänt. Hade detta varit ett
    företag ute i privata näringslivet så hade de anställda fått sparken och bolaget hade avvecklats, försatts i likvidation/konkurs.

  2. Krister Klermalm

    Jag instämmer med Mikael i att idagf örmedlar varje handläggare 1 jobb / 6 månaders period och dessa borde faktiskt sparkas för att dem inte gör sitt jobb.
    AF skapar inga jobb eller gör inte det dem ska göra av faktiska utförande arbetsuppgifter som dem är ålagda at göra för sökanena mer i att ha tummarna i röven på varandra.
    Ja, AF gjorde att jag inte fick den framtidstrygga anställningen som jag har jobbat mig in hos företaget jag var hos senast. Alltså spolerade anställning av deras flata hanteringen kring min anställning.
    Vad då arbetslinje bland myndigheter, nädå sparka på ert direktiv i sopp tunnan och se till att avskede udugliga tjänstepersonal på myndigheter så kommer vi få än mer bättre tillväxt i vårt lands ekonomi på långsikt och mer hållbara finanser till statskassan. Nu gör ni tvärtom.

  3. Krister Klermalm

    2009 november fick praktik som jag själv ordnade på Musik Media Macken och 2010 i mars månads AF möte ihop med soc lades en plan med framitda anställning där.
    April månad sa Marie på AF att det är bara läkarintyget som saknas sedan är det klart med för min anställning. Månaderna gick så ock gjorde semstertiderna.
    Augusti månad gick jag till AF och frågade om dem hade fått in läkarintyget. Nej var svaret. Dagen efter gick jag till lassa om detta. Hörde inget ifrån AF att två veckor efter senaste besöket gick jag dit igen och frågade om dem hade fått nu intyget – fick veta senare av läkaren att han hade skickat tre gånger innan AF hade den!! Jo precis en vecka sen i veckan före. Så sade Marie att nu är det bara anställningsförsäkring. Va!!?? Det var fan bara läkarntyget i april!!
    Veckor gick och i slutet av september gjorde jag upp tillsammans med soc ihop med Inkassobolaget en avbetalningsplan (för de två hyreskulder som jag har ifrån Hörnefors tiden där jag inte fick de två sista månaders försörjningsstöd trots jag har enligt lag har rätt till även om jag söker jobb i en annan kommun) skulle gälla ifrån november månads lönen. Då borde anställningen vara klart.
    November blev och den 25 då fanns det inte någon lön på kontot. Frågade chefen och det var några siffror ifrån AF han inte fått. På em berättade han att han gjort sitt med att ha tecknat den ändå. Under den helgen fick jag nog så jag protesterade med att inte gå till jobbet föränn det är klart med anställningen.
    Inte ska jag nedvärder min värdigheten i hur AF behandlar min anställning. Jag gick ju på försörjningsstöd med flitpeng under hela den här tiden under ett års tid.

  4. Krister Klermalm

    Vid början av januari hade jag ett möte med förra AF chefen och samtalade om hur Af skött anställningen. Han påstod att dem hade uppfyllt vad dem ska göra kring min anställning. Bevisnligen av tiden som gått har dem itne gjort det. Inte heller fick jag byte handläggaren när jag fann att det är en flathet i handläggningen ifrån Marie.
    Vid mötet i mars begärdes det också information till mig angående hur det sker med min anställning, där är det inte heller det uppfyllde av överenskomelsen. Samband med sista mötet i januari informerade AF chefen att 15 dec sade arbetsgivaren upp intresset med anställning. Så AF spolerade min anställning.
    Jag har gjort min del av ansvar och rätt för mig så får jag ändå skuld för andras beteende med mig.

    Idag förstår jag mera i varför företagen inte vill anställa personal med Af inblandning, särskilt då det gäller sökande/personal med funktionshinder.

  5. JonasE

    Då är ju frågan om man för det första skall berömma sysselsättningsökningen, eller beklaga de som hamnat i FAS 3 träsket, som tycks vara stor del av sysselsättningsökningen.
    Vad är det för skillnad på det ”AMS-trams” som tidigare fanns och som ni (M) alltid klagade över, och FAS 3.
    Jo i ”AMS-tramset” kunde folk klara sig på den ersättning man fick.
    Själva aktiviteten man gör för att få ersättningen tycks vara samma sak i FAS 3 som i AMS.

    Sen så tycks (M):s paradnummer mot arbetslösheten: Jobbskatteavdraget vara ett slag i luften, enligt regeringens egen utredning(SOU 2011:11) så går det inte att visa att jobbskatteavdraget haft någon effekt.
    Långtidsutredningens konstaterande kan alltså sammanfattas med att om jobbskatteavdraget har haft en effekt(vilket vi inte vet något om), så är det hur som helst inte troligt att ytterligare jobbskatteavdrag kommer att ha någon ytterligare effekt.
    Annat än att ge mindre pengar tillstatskassan och sådant som skatterna går till: vård, skola och omsorg.
    Hur många tror nu att (M) kommer att lyssna på sin egen utredning och backa från sitt sina planer om ytterligare ett, eller flera, jobbskatteavdrag?.

    På detta så har Riksrevisionen har granskat budgetpropositionen för 2011(RiR 2011:11): ”Regeringen har genomgående hänvisat till att bedömningarna baseras på forskning, dock ofta utan att ange referenser eller redovisa faktiska beräkningar och antaganden som bedömningarna baseras på.”
    Konsekvensen blir att det är omöjligt att se om och i så fall vilken effekt regeringens ekonomiska politik har, något som Riksrevisionen också påpekar!.

    På detta kommer att klyftorna forsätter öka, och de som haft bäst procentuella utveckling under 2009 hade de som tjänar 27000kr i månaden efter skatt.
    Andelen ensamstående med låg ekonomisk standard har ökat från 11 procent i början av 2000-talet till 27 procent 2009!.

    Är det verkligen så att arbetslösheten sjunker tack vare (M):S politik, eller är det trots (M):s politik den minskar?.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.