Edward Riedl (M)

Vi i den demokratiska världen sviker folket i Libyen

När folket i Libyen till slut reste sig och försökte störta diktatorn Gaddafi såg omvärlden på medan diktaturer i FN effektivt stoppade samfundets möjligheter att agera. Nästan oaktat vad säkerhetsrådet nu kommer fram till ser Gaddafi ut att ha fått kontroll över större delen av landet. Flyg, pansar, moderna vapen och utbildade soldater fick i lugn och ro slå ner våra medmänniskors frihetssträvanden. Tragiskt.

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

  1. lf

    Ja,det är oerhört.Jag tror att jag aldrig har blivit så upprörd.Det är ju helt sanslöst att omvärlden står och ser på hur en diktator mördar sitt folk.Här måste ju omvärlden ta sitt ansvar.
    Vi måste böja våra huvuden i skammens rodnad.Ett så flagrant övergrepp mot mänskligheten måste leda till en helt annan världsordning.

  2. Ante Johansson

    Länder som säljer vapen till diktaturer sviker folken i dessa diktaturer. Dessa tyranner behåller makten genom att tortera fängsla och döda sin befolkning. Sen använder dom folkets pengar för att köpa vapen av västländerna för att kunna fortsätta att förtrycka sitt folk.

    Är det rätt att köpa olja av en diktator? Diktatorn har tagit och behåller makten med våld mot sitt folks vilja. Man kan påstå att han stulit ett land från befolkningen i detta land. Sen säljer han folkets olja för att berika sig själv och kunna köpa vapen. Man kan säga att diktatorn säljer stöldgods (oljan) till västläner. Väst köper stöldgods av tyrranner och säljer vapen till dessa mördare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.