Edward Riedl (M)

Mobilblogg – Sänkt skatt för de som arbetar och våra pensionärer

Idag skriver alliansregeringen via partiledarna på dn debatt att det både blir ett femte steg i jobbskatteavdraget och sänkt skatt för våra pensionärer redan nästa år. Det är viktigt att vanliga människor, med vanliga jobb och vanliga löner får behålla mer pengar i plånboken när skatten är betald.

Edward Riedl (M).

16 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    En stilla fundering är vila är dessa och vad som ska kallas för vanliga människor, med vanliga jobb och vanliga löner?
    Om där det betalar också skatt förutom enligt avtalsenliga ”vanliga” lönen och får ifrån via våra olika välfärdssystem.
    Även om pensionärerna får sänkt skatt
    Så undras här ifall du ser arbetsvilliga funktionshindrade som inte vanliga människor som får lön av att företagaren har lönebidrag för sin anställdes arbetsförmåga.
    Det är mycket bättre att nämna att alla arbetsvilliga får skattesänkningar. Eran retorik talar tydligt att ni själva skapar en fiktiv utanförskap nedvärderar dessa personer.

  2. Galen Pannan

    Kan Riedl bara svara vad som drabbas i samhället av skattesänkningen? Blir det mer pengar någonstans, blir det rimligtvis mindre pengar någon annanstans.

  3. Lars Gidlöf

    Ja,jag skulle vilja ha några klara besked från dig eftersom jag betalar Er lön så anser jag Er skyldiga till detta.

    Nu när detta land som enda land i EU inte inför tonnageskatt och därigenom sänker en hel industri i detta land så undrar jag hur Ni räknar. Jag menar tonnageskatten kostar en del, det vet jag,men ger ju inkomster också. Ni sänker ju restaurangmomsen, en bransch som är full av svarta pengar, dessa branscher ska gynnas, och till vilket pris, drygt 1 miljon per arbetstillfälle och år, hur räknar Ni egentligen?

    Varför ska vårt land snart vara utan handelsflotta,men vi ska subventionera pigtjänster,tjänster på restauranger etc,och till ett mycket högt pris.

    Varför inte sänka skatten för de som jobbar inomvården med dessa 3 miljarder,eller ge vården 3500 tjänster till?

    Hur är Ni skapta Ni politiker,ska Ni inte företräda för folkets bästa? Folkets bästa måste väl vara en bra sjukförsäkring istället för att krögaren ska tjäna mer pengar?

  4. Skogsägare

    Alltid positivt när man får behålla lite mer av sina egna pengar. Hur mycket kommer detta att ge mig som har en månadslön på 20300 kr?

  5. JonasE

    Mer pengar i plånboken!!, visst det låter bra, men var det inte Jobbskatteavdraget som i huvudsak skulle ge fler arbeten??, och som jobbskapare så fungerar det inte enligt er egen utredning!!.

  6. Ante

    Jobbaskatteavdraget har finansierats av sämre A-kassa och sämre sjukförsäkring. Man tog också bort avdragsrätten för fackavgiften samt höjde avgifterna för A-kassan. Man har också gjort det svårare att kvalifisera sig för A-kassa.

    Man kan säga att vi betalar jobbskatteavdraget med dyrare och sämre försäkringsskydd.

    Fördelen med jobbskatteavdraget och diffrensierade a-kassan är att det gör att det håller nere löneökningarna och därmed skapar fler jobb. Borg räknar med att jobbskatteavdraget och den sämre a-kassan håller nere lönerna så effektivt att jämviktsarbetslösheten kommer att sjunka med hela två procent.

  7. Edward Riedl

    Svar till Krister Klermalm (2011-04-12 12:14)
    Eftersom ni använder begreppet de rika måste vi formulera vilka som vi pratar om när det gäller skattesänkningar. det handlar om affärsbiträden, poliser, undersköterskor, lärare, sjuksköterskor mfl mfl. Alldeles vanliga människor med alldeles vanliga löner.

    det handlar inte om funktionshinder av något slag. Du blottar i detta möjligen dina egna fördomar och inget annat.

  8. Edward Riedl

    Svar till Galen Pannan (2011-04-12 13:56)
    Inte alls. Om fler arbetar blir kakan större. det är vänsterns stora tankevurpa – Att utgå från att det blir lika mycket gjort även om det blir färre som gör det.

  9. Edward Riedl

    Svar till Lars Gidlöf (2011-04-12 16:08)
    Du har ett tråkigt tonläge och fördomar mot hårt arbetande människor. Sedan verkar du leva i tron att allt du tycker på något sätt representerar flertalets uppfattning och dessutom är den enda rimliga uppfattningen. Där skiljer vi oss åt.

    Sedan företräder politiken folkets bästa. Men så länge vi har demokrati är det majoritetens uppfattning som gäller och inte den som skriker högst.

    När det gäller vår handelsflotta finns det många dimensioner som gör frågan mer komplex än du verkar tro eller vill ge sken av. Fick redarna helt som de vill så skulle vi inte längre ha svensk personal i vår handelsflotta annat än som sjöbefäl. Problemet du medvetet eller omedvetet inte ser är att lönekonkurrensen är stenhård i den här branchen och att fillipiner snart jobbar på de flesta länders handelsflottor – Oavsett flagg.

  10. Edward Riedl

    Svar till Skogsägare (2011-04-12 16:34)
    De fem stegen i jobbskatteavdraget har nog gett dig drygt 1600 kronor mer kvar i plånboken varje månad när skatten är betald.

  11. Edward Riedl

    Svar till Ante (2011-04-13 15:49)
    Det som du skriver är bara röd-grön propaganda. Det finns inga belägg för det som du skriver. Jobbskatteavdragen har inte finansierats genom förändringar i sjukförsäkringen.

  12. Krister Klermalm

    Jag använder mer av ordet förmögna än dem rika. Skillnaden här är att den förmögna har möjligheter till utöver ett hus och bil sparande som inte den vanliga arbetaren kan spara. Alltså mer än det vanliga svennsons livet.
    Rika för mig är kapitalisterna som investerar i värdepapper och företag som absolut inte den vanlige löntagande gör i sitt aktiesparande.

    Är det riktade skattesänkningar till just dessa grupper är det positivt som befinner sig under mellanklassen. Överklassen lär inte behöva mer i plånboken.

    Hur går det ihop skattesänkningen med förtroendeuppdragen så är med rikspolitiker? Berör den er också. Så är det märkligt då att en förtroendevald politiker inte kan få A-kassa, så har hänt med en lokalpolitiker som hela livet arbetat inom politiken.

    Personligen vill jag att lägsta lönerna ska upp inte bland kapitalisterna – dessa frysas några år, mer utjämning av lönerna. En undersköterska är lika värd en lön som verkstadsarbetare. Ska vi vara ett jämställd land?

    Det finns vanliga affärsbiträden, undersköterskor, lärare, sjuksköterskor mfl mfl med alldeles vanliga löner (där företagare får t ex lönebidrag), är också alldeles vanliga människor.

    Nu ska det benas ut det här med vad är funktionshinder och funktionshinder.
    Det första så kan du få sjukdomar och olyckor etc som leder till funktionsnedsättning. Dessa får lön också
    Det andra är personer som föfs med ett funktions hinder som ses som handikapp. Vissa av dessa kan arbeta också och får lön.
    Båda funktionshindrena finns det vanliga mänskor som vill inget annat än att kunna arbeta med någonting. Där företag får lönebidrag för sina anställda som har dessa grupper.
    Får dessa några skattesäkningar?

    Undra vem som är fördomsfull här. Jag i min egna livsåskådning är alla lika värda oavsett vilka dessa är, tyvärr så är attityderna i samhället annorlunda där det grupperas fördomsfullt.

  13. JonasE

    Vad då olika uppfattning??, det är ju eran egen utreding!!, och jag bara påpekar vad den säger, och det har lite med min eller din uppfattning att göra, det är fakta!!, eran egen fakta dessutom!!.

  14. Ante

    Edward du påstår att den sämte sjukförsäkringen inte finansierar jobbskatteavdraget.

    Enligt försäkringskassan så är deras utgifter 23 miljarder lägre idag än 2006. Det är en sänkning med över 20 procent. Det motsvarar ca 1/3 av vad jobbskatteavdraget kostar per år.

  15. Lars Gidlöf

    Ja,tonläget kan nog bero på att jag har stort politikerförakt, Ni sitter på poster, bestämmer saker som Ni egentligen inte har en susning om, Ni går på lobbyusternas tycke mestadels.

    Sen inget svar varför krogbranschen ska gynnas, varför detta skulle få kosta 1 miljon per arbetstillfälle.

    Sen, tonnageskatten fungerar ju i alla andra EU länder nästan, varför har Ni så svårt införa detta, och hellre vill införa ett inernationellt register.

    Sen, fillipiner jobbar i handelsflottan redan, fartygen får bemannas till 75 % av fillipiner, så kom nu med lite fakta.

    Varför klarar ni inte av tonnageskatten?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.