Edward Riedl (M)

Alliansen är viktig för Sverige

Den borgerliga alliansen har gett Sverige ett tydligt ledarskap som regeringsalternativ och är inne på sin andra mandatperiod i regeringsställning. Det har varit lyckosamt för Sverige och det är viktigt att vi fortsatt erbjuder väljarna ett tydligt alternativ i Svensk politik. Inte minst när alternativet på andra sidan är minst sagt otydligt. Det kommer av och till att spekuleras, ventileras och muttras i samtliga allianspartier kring vikten av alliansen. För egen del menar jag att alliansbygget är nödvändigt för att erbjuda väljarna ett tydligt regeringsalternativ. Jag tror och hoppas att det synsättet delas av övriga partier i alliansen. Men det innebär att alla måste både ge och ta.

Nu senast ventlieras åsikter inom centerpartiet. Men enligt de källor inom centern som ligger till grund för skriverierna så vill även de ha en allians.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

9 kommentarer

  1. leif

    Håller med. Alliansen är viktigt, där sluter det väl men jag håller med om det första. Alliansen är viktigt, jag måste nog säga att Alliansen är sjukt viktigt för alla sjuka. Tänk bara på alla svaga människor som skulle få gått hemma sjukskrivna. Nu får dom jobba istället.

    http://hd.se/kultur/2011/06/22/skam-over-sverige/

    Heja Alliansen. Edward måste vara sjukt stolt över de regler hans parti tagit fram. Ännu stoltare måste han ju vara över att det var känt innan reglerna togs i bruk vad som skulle hända. Dom sjuka och svaga skall kuvas på alla möjliga sätt i Edwards Allians.

    Helt ärlig fråga, om du förklarade för din dotter hur ni behandlar dom sjuka, alltså inte på det propagandistiska sätt som ni vill göra gällande att ni gör, utan verkligen tala om hur verkligheten ser ut för människor som farit illa. Tror du hon skulle få en annan uppfattning om sin far då?

  2. lf

    Ja du får nog bereda dig på att det kommer att muttras mer och mer inom alliansen.Och dina källor har nog visats sig mer än en gång ha fel.

  3. Krister Klermalm

    Återkom med detta till hösten om att Alliansen är ett regerings duglig alternativ och hållbar i längden fram till nästa val. DEt finns ett alternativt till som är tydlig, att rösta på Miljöpartiet. Så länge blocktänket finns lär Mp ses som otydlig vad vi vill med våran politik. Egentligen räcker det med att gå igenom vårt partiprogram om ni är osäkra. Och lägg undan dessa slentriala synen om vilka frågor som Mp driver förutom det förekommande påhopp sakfrågorna.

  4. ceko

    Vilket svek. Infrastrukturministern Elmander Svärd är tveksam till byggandet av Norrbottnia banan. Den är viktig för företagen i AC och BD -län. Men vad gör det när det finns ett regeringsparti (M), som prioriterar skattesänkningar för de rika i första hand. För Norr-och Västerbottningar finns det ett svagt kort i trafikutskottet och det är Du Edvard R. Det är hög tid för Dig att tar tag i frågan, så att byggandet av Norrbottnia-banan kommer igång.

  5. Edward Riedl

    Svar till leif (2011-07-06 14:09)
    Jag är stolt över mycket av det vi åstadkommit så här långt. men visst finns det fortsatt stora utmaningar kvar för vårt land. Men du och jag har väldigt olika uppfattningar om hur verkligheten ser ut. Du var inför förra valet säker på både min och alliansregeringens undergång. Du hade fel i båda fallen. Fundera om det faktiskt kan vara så att det finns goda skäl för alla de som röstade fram alliansen även en andra gång att göra så.

  6. Edward Riedl

    Svar till lf (2011-07-06 20:51)
    De källor jag skriver om är de som låg till grund för skriverierna och det är bara att läsa om hur de anser sig ha blivit övertolkade…

  7. Edward Riedl

    Svar till Krister Klermalm (2011-07-06 21:50)
    Jag hoppas vi kan få till ett närmande mellan alliansen och mp till hösten för att se till att inte sd får faktiskt inflytande över svensk politik.

  8. Edward Riedl

    Svar till ceko (2011-07-08 09:41)
    Du kan var lugn i att jag arbetar för norrbotniabanan. Däremot ska den när den byggs också finansieras fullt ut. Sedan finns det mycket annat så också kräver stora pengar de kommande åren. Bara underhållet av befintliga järnvägar är stort då underhållet under lång tid varit eftersatt.

  9. Krister Klermalm

    Så länge Alliansen (särskilt moderaterna) står fast med sjukförsäkringsreformen, förmodligne andra frågor, lär det inte bli ett närmande ifråm MP. Bästa sättet är ni ge er vika för eran prestige hungrande arrogant att ändra er kring de sjukas situation med reformen idag och gå ihop i den frågan med oss andra partier som står upp för att värna de sjukaste att få leva trägligt och lung, medan andra inte ska behöva flängas runt i olika systemen av oro som försämrar hälsan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.