Edward Riedl (M)

8 av 10 nöjda med fas 3

8 av 10 deltagare i arbetsförmedlingens jobb och utvecklingsgaranti är helt eller delvis nöjda med sin fas 3-plats enligt myndighetens egen utvärdering. Av de som inte är nöjda är 5 av 10 missnöjda med nivån på ersättningen och nästan lika många efterlyser också mer stöd från sin kontakt på arbetsförmedlingen. 15 procent av de som gått in i fas 3 har gått vidare till arbete eller utbildning.

Trots dessa goda resultat har de röd-gröna nu gått ihop med sverigedemokraterna och gjort så att det inte blir någon fortsättning. Detta trots att de inte har någon gemensam politik för vad dessa personer ska erbjudas istället.

Edward Riedl (M).

8 kommentarer

  1. Bengt Fredriksson

    15 % är inte ett gott resultat på något vis. Om man hamnat i Fas3 har man gått arbetslös i många år på usel ersättning, man funderar lika mycket på ekonomin som arbetslösheten, det är en krass sanning. Man kanske är i 50 års-åldern, man kanske av olika anledningar inte är flyttbar på samma sätt som i yngre dagar mm.. Alla har vi olika förutsättningar. Om man i hela sitt liv velat göra rätt för sig och de sina, ja då tycker jag verkligen att man visserligen skall göra rätt för sig genom arbete, men också att man skall ha en skälig ersättning. Det kan ju ta många år innan man är på banan igen, särskilt när man inte är lika attraktiv på marknaden längre. Vad var det för fel på beredskapsjobben eller plusjobben? Skall man inte ha rätt att ha ett drägligt liv framöver?

  2. mikael

    Hej Edward!
    FAS 3 är en ”juridisk” härdsmälta!. För i praktiken/verkligheten så är FAS 3 ”inte” frivilligt utan ett ”tvång”. Det är här som det juridiska problemet uppstår. Dvs, FAS 3 och JUG hamnar i konflikt med Europarätten och då i första hand artikel 4.2 , men även artikel 5.2 i EU:s stadga om de grundläggande rättigheterna. Dvs, det handlar om att FAS 3 är i meddelat i strid med förbudet mot tvångsarbete och eller annat påtvingat arbete. Så, Sverige har nu att välja på att antingen lämna EU, eller att avbryta alla genomförda anvisningar till FAS 3 och pröva varje enskilt fall för att slå fast om en ”kränkning” skett av Europarätten. För, man får inte meddela lag eller förordning i strid med Europarätten, och en handläggare på en myndighet får inte tillämpa en förordning som är i konflikt med Europakonventionen. Därför måste nu varenda anvisning prövas av alla svenska förvaltningsdomstolar. Detta för att uppfylla de krav om rätt till juridisk prövning i en ”opartisk” domstol som finns i artikel 6 i Europakonventionen.

  3. JonasE

    Törs fas3:are kritisera Fas3??, då det funns exempel på att människor blivit avstängda just för sin kritik av just Fas3!!.

    Dessutom så har bara 50% svara på enkäten…..inget vidare underlag alltså!!.

    85% i Fas 3 fastnar där, då bara 15% gåt vidare till jobb eller utbildning….låter det lyckat i en högkonjunktur ??.

  4. JonasE

    Frågan som ställdes var: Upplever du att arbetsuppgifterna är/var meningsfulla?…där svarade 79% ja.
    Det är inte samma sak som att påstå att 8 av 10 är nöjda med fas 3 !!…..när frågan ställdes om arbetsuppgifterna!!.

  5. Edward Riedl

    Svar till Bengt Fredriksson (2011-08-02 19:58)
    Då har vi olika uppfattning om vad som anses vara goda resultat för de grupper som står långt ifrån arbetsmarknaden.

  6. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2011-08-03 03:29)
    Ingen försvarar när människor behandlas fel. men att som du och andra från vänsterkanten framställa detta i bara mörka färger verkar inte stäma med hur de som befinner sig i fas 3 själva uppfattar situationen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.