Edward Riedl (M)

Syriens regim måste avsättas

Våldet i Syrien fortsätter och många människor mister varje dag sina liv i en regims kamp för överlevnad mot människors vilja till förändring. Arabförbundet vill införa sanktioner mot Syrien samtidigt som USA närmar sig en punkt där militära medel inte längre utesluts för att störta regimen. Samtidigt börjar USA ha svårt att använda marktrupp på fler håll i världen. Inte minst med en konflikt med Iran i uppsegling. Det kommer att krävas att fler länder är med och tar ett stort ansvar om situationen i Syrien i slutändan kommer att kräva en militär lösning. Min uppfattning har länge varit att omvärlden bör ingripa militärt för att skydda människor undan den terror vi dagligen kan följa via media.

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

  1. Anonym

    Och Edward Riedl är första soldaten på marken och den sista som lämnar, springades modig och orädd mot fiendens kulor?

    Nej? Inte det?

    Det verkar vara väldigt lätt för er politiker att tala om militär som något helt fristående väsen, utan att tänka på att det är unga män i 20årsåldern. Dessa unga män har inte ens en liten önskan att skickas av såna som dig för att utkämpa era smutsiga krig halvvägs över jorden.

    Dessa killar sökte sig till försvarsmakten av relativt simpla och ibland dumdristiga anledningar. Fysisk träning, gemenskap, tradition, fosterlandskärlek, FÖRSVARsvilja med mera. Jag tror inte du kan hitta en enda som är med i militären för att få åka till mellanöstern och döda civila så att politiker i västvärlden kan gnugga sina händer åt att ha ”spridit demokrati”.

    Nu i dagarna när det verkar som att den ryska björnen har börjat vakna och morra åt vårt grannland Finland så är det än tydligare vad du, dina politiska vänner och ditt parti har gjort med Sverige. Vi står helt försvarslösa förutom en stormtrupp om 10 000 kolonialpoliser vars erfarenhet sträcker sig till att patrullera avlägsna byar i Afghanistan.

    Jag föreslår att vi tar alla politiker som du, alla journalister som hetsar med er och alla mediamoguler som ger plats åt er, utrustar er med vapen och kamouflage och sen använder vi er för att sprida demokrati. Ni verkar ju i övrigt så fruktansvärt ivriga att skicka andra så ni borde leda med gott exempel.

    /Anonym 21årig man med militär bakgrund som avskyr er fega kräk som väljer att skicka unga män med hela livet framför sig att utkämpa smutsiga ”krig” för egen profit

  2. Arbetare

    Bra sagt Anonym!
    Riedl är en krigshetsare, allt i Bildts och Usas anda.
    Utan att tänka efter manar han till storkrig i både Iran och Syrien.
    Det finns ekonomiska,oljeintressen och och markintressen som styr hetsen, och blandar sig i konflikten med pengar, militär och propaganda. Men Sverige har inte där att göra, och inte heller ska vi stödja krigshetsare!

  3. Edward Riedl

    Svar till Anonym (2012-06-07 21:04)
    I en demokrati så beslutar vi gemensamt vad försvarsmaktens uppgifter är. Ingen tvingas göra utlandstjänst som du påskiner. Dessutom har jag min egen lillebror som varit utomlands flera vändor. Som anhörig är jag både orolig och stolt över de insatser han och hans kamrater gjort och gör.

    Dessutom så anslår riksdagens folkvalda majoritet pengar till skola, sjukvård och mycket annat. Det innebär inte att jag undervisar elever eller opererar patienter.

    Jag har dock en allvarligt menad fråga till dig: Hur skulle du vilja att vi bestämde vad försvarets uppgifter är?

  4. Edward Riedl

    Svar till Arbetare (2012-06-11 14:57)
    Fånig kommentar som får stå för dig. Jag menar att Sverige och andra demokratiska länder har ett gemensamt ansvar för att skydda människor i länder där de förtrycks.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.