Edward Riedl (M)

Gemensam insättningsgaranti i Europa är en mycket dålig ide

Gemensam insättningsgaranti i Europa är att jämna ut skuldbördan i Europa och därmed straffa länder som skött sin ekonomi menar statsminister Fredrik Reinfeldt (M). Det är bra att vår regering kraftfullt motarbetar förslag som skadar välskötta ekonomier så de länder som misskött sig kan fortsätta missköta sig ett tag till. Det är faktiskt inte rimligt att svenska skattebetalare jobbar mer för att fransmännen ska kunna gå i pension tidigare.

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

  1. Arbetare

    Alliansen har redan valt att denominera insättningsgarantin i Euro.
    Visste du det?
    Om Euron faller i värde, så minskar garantivärdet!!!

  2. Arbetare

    Carl Norberg;
    ”Det är systemet med hur pengar skapas och får sitt värde som havererar, så alla pengar blir värdelösa. och överbelångingen är en ovillkorlig konsekvens av systemet funktion. Finns det inga skulder så finns det inga pengar.

    Följdriktigt så ökar vår skuld automatiskt ju mer vi försöker tillfredsställa dess räntekrav. Så vi kämpar förgäves hur vi än gör. Systemet måste rent matematiskt sluta i ett sammanbrott då skuldbördan växer mot oändligheten. Under tiden ökar prestationspressen på människorna, på naturens och våra sociala system. Likt människorna kommer även naturens system alltmera ur balans. Tillväxttvånget respekterar inte alls behovet av återhämtning. Samhällen är tvungna att spara på jakt efter möjligheter att klara av en allt tyngre skuldbörda. Se på åtstramningspaketen i många länder. Samtidigt förväntas alla att konsumera så att det blir tillväxt och vi kan betala tillbaka en omöjlig skuld. Detta är en ekvation som inte går ihop.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.