Edward Riedl (M)

Sverige har starka statsfinanser

Idag hade jag inne en debattartikel i Västerbottens Folkblad där jag beskriver våra starka statsfinanser. God ordning på statsfinanserna gör att vi i ett läge när andra länder i Europa sänker statsanställdas löner, sänker pensioner och skär i välfärdssystemen faktiskt tvärtom kan stärka skolan, sjukvården och pensionärernas ekonomi.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

6 kommentarer

  1. Staffan Dahlberg

    Jag tycker att politikerna ,både på lokalplan och riksnivå, skulle gemensamt tacka svenska folket för sitt nej till EMU i vår formodligen sista folkomröstning.Detta är orsaken till att Sverige har sunda finanser idag,ingenting annat.

  2. Krister Klermalm

    Ja för det arbetsförda har redan arbete är friska utan några funktionsnedsättningar eller sjukdomar gynnar ni.
    När arbets- ovch sjukförsäkrings systemens kassor har överskott så skär ni på välfärden med dessa regelverk ni har fört fram ett trängre ekonomisk läge. För dessa är svårare och mer oroande om att få sig FAS 3 eller utförsäkrade utan skäl till det.

    Vi har råd att måna om våra medborgare ack så slår ni ned på dessa och att investera för framtiden inom skola och sjukvården samt till pensionerna. Vi kan ha ordning och reda i statsfinanserna om vi nyttjar medlem på optimala sätt vi kan göra det på och det är inte med eran politik.

    Med befintliga medlen i välfärden kan vi göra ett som är mer rättssäkrare och ekonomisk tryggare att leva i ett mer jämlikare försäkringar emellan livs situationerna arbetslös, föräldraledig och vid sjukdom samt studier. Arbete är i gemene vill göra om dagarna än i sysselsättning med osäkra villkor och ersättningar. Även för den idag sjukskrivna vill det efter sin förmåga. Men då ska de som har värsta livssjukdomarna inte ska bli utförsäkrade.

    Tragiska är att en del läser och hör bara de slentriala politiska retoriken, går på det utan att se innehållet av vår välstånd som är på fall. Lämna historiken därhän och gör rätt för er i handlingskraft. Att rusta Sverige till ett rikt mänskligt och mer levande land av enskildes förmågor att finnas till att bidra åt välståndet.

  3. John Viktorsson Lycksele

    Varför har ni då sänkt Arbetslöshetsersättningen, Sjukersättningen och Pensionärerna har inte fått sänkt skatt , för de dom handlar för stannar i huvudsak i Sverige. Ni har reat ut skola och sjukvård till Kapitalriskbolag som ska föra ut pengar till skatteparadis . Förklara varför välfärden blir sämre i sverige.

  4. Edward Riedl

    Svar till Staffan Dahlberg (2012-08-07 12:16)
    Den åsikten delar jag inte. Det handlar om hur olika regeringar skött ekonomin. Annars skulle Tyskland med din logik ha samma problem som Grekland vilket givetvis inte är fallet.

  5. Edward Riedl

    Svar till Krister Klermalm (2012-08-07 14:32)
    Vi ska fortsatt vara rädd om vår genrella välfärdsmodell. För att ha råd med den även i framtiden måste fler vara med och arbeta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.