Edward Riedl (M)

Mediadrev

Ibland funderar nog många av oss om de ständigt återkommande mediadreven alltid är helt befogade. Självklart är fri och granskande media en av de viktigaste grundbultarna i ett fritt och öppet samhälle. Makten måste alltid granskas. Men om stort och smått behandlas på i praktiken samma sätt blir det väldigt svårt att avgöra vad som är vad. När lagbrott och eventuellt omoraliskt handlande likställs i rubrikerna är det svårt för enskilda att värja sig. Inte minst när en händelse eller ett beteende kan visas på olika sätt med olika resultat som följd. Sverige är nog ett av världens minst korrumperade länder. Det är bra och är något vi fortsatt ska värna. Som medborgare har man rätt att förvänta sig att politiker, myndigheter och annan offentlig verksamhet jobbar för medborgarnas bästa. Efter ett antal år inom politiken vågar jag också påstå att det faktiskt är så det fungerar oavsett partifärg eller liknande.

Min rädsla för de återkommande mediadreven är att många väljer bort offentliga uppdrag av rädsla för det hårda klimatet. Att bli dömd i media utan möjlighet att försvara sig har förstört många människors liv. Det gör också att många aldrig väljer att ställa upp i till offentliga uppdrag och/eller jobb.

Jag menar inte att media ska sluta granska makten. Tvärtom. Men jag tror media måste bli bättre på att bli självständiga i förhållande till varandra och inte agera i drev. Dessutom är det viktigt att stort och smått inte behandlas på samma sätt.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.