Edward Riedl (M)

Mer pengar till försvaret

Nu har både statsminister Fredrik Reinfeldt (M) och försvarsminister Karin Enström (M) öppnat upp för mer pengar till försvaret redan till nästa år. Det är välkomna besked. Det finns redan sedan tidigare krav på mer pengar till försvaret från andra allianspartier. Men det är samtidigt viktigt att de pengar vi satsar på försvaret används effektivt och att vi fortsätter förändringen av försvaret till att möta den nya tidens hotbilder.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

5 kommentarer

  1. Mr Cool

    Ja. det vore sannerligen på tiden att vi ser att ha ett försvar som fungerar. Biståndet däremot skall ständigt nå nya höjder och vi skickar pengar till länder som satsar hårt på nya vapen. Biståndet till bl.a. Ryssland är en skam när vi skickar pengar till en granne som hotar oss med vapenskrammel. Incidentberedskapen när den väl fungerar är OBEVÄPNAD och då kan man fråga sig varför vi skall skicka upp plan över huvud taget om vi inte kan agera utan bara hytta med näven och tippa med vingarna. Jag tror inte de ryska planen är obeväpnade däremot.

    Vid mitt sista repmöte så hade vi kulspruta modell 36 i gruppen vilket är ett vattenkylt museiföremål från tiden före andra världskriget. Vi hade sen luftvärnskanoner vars projektiler inte förmår penetrera modernt pansar. En värnpliktsarme fungerar heller inte idag då olika vapenslag måste samverka och tekniken är avancerad i ett modernt försvar vilket vi ännu inte har. Men pengar verkar finnas nu då illegala flyktingar skall erbjudas tandvård till priser en skattebetalande medborgare bara kan drömma om. En rik turist kan lika gärna vägra visa id-handlingar och på så sätt lura systemet. Er uppgörelse med flumpartiet MP har gjort så att ni förlorat många röster.

  2. Peter Frank

    Jättesmart att komma på detta först nu, allt liknar en påse nötter, var tog Gösta Bohmans ord vägen? Sverige värt att försvara, jag fattar inget. Vi har ju inte ens en brigad idag. Är det ingen som kan tänka längre? Det är ju Ni själva som skrotat hela skiten, varför? Jag kräver ett svar.

  3. lf

    Riedel upprepar vad vi alla vet genom debatten.
    Men du, vet du vad Anders Borg säger, det är han som håller i plånboken.Han har väl inte varit särskilt intresserad att lägga mer pengar på försvaret.

  4. Peter Frank

    Svaret är enkelt, massinvandringen och ett förstatligande av bankerna mm. deras rekordvinster på uppemot 80 000 000 000kr tillhör folket. Vi har dessutom en ungdomsarbetslöshet på 23% varför importerar vi då mer arbetslöshet? detta är helt oförsvarbart enligt mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.