Edward Riedl (M)

Sänkt skatt för pensionärerna – Igen

Sedan alliansen tog över regeringsmakten 2006 kommer 99% av alla pensionärer att ha fått behålla cirka 500 kronor mer i månaden av sin pension när skatten är betald med dagens förslag. För 75% handlar det om minst 700 kronor i månaden. Med det här förslaget kommer vi att ha sänkt skatten för pensionärerna vid fem tillfällen sedan vi tog över regeringsmakten.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

10 kommentarer

  1. Marcus Eriksson

    Sant det du säger men räknar man med alla indragningar och nedskärningar på vård-skola-omsorg så går de back i alla fall, tror inte ens du räknar med inflation i detta. Sluta spy siffror utan substans och försök föklara eran människofientliga politik!

  2. Karin

    500 kr mer i månade på sju år. Det blir ca 70 kr/år.
    Hur mycket har jobbskatteavdragen sammanlagt sänkt skatten? Och utöver skatteavdragen har lönerna höjts.
    Hur ser skatteskillnaden ut för en inkomst av t.ex. 17000/mån mellan arbete och pension?

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Nu vet jag inte hur du räknar riktigt. De har 500 kr mer kvar i plånboken varje månad (inte 70 kr).

  3. Daniel

    SLUTA DEMONTERA VÄLFÄRDEN! Er skit med evinnerliga skattesänkningar förstör sverige! Vem ska betala för allt? De rika blir rikare men de fattiga blir fattigare. Som vanligt i den borgerliga världen ska de fattiga stå för besparingarna som de rika får.

    AVGÅ!

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Nu satsar vi betydligt mer på den gemensamma välfärden än när vi tog över regeringsmakten. Så du kan självklart ogilla regeringen. Men du har fel i sak här.

  4. lf

    Jag trodde faktiskt att du så var så smart att du inte tog upp detta utspel. Sveriges pensionärer är urförbannade hur ni behandlar pensionärer. Pensionärsföreningarnas företrädare kräver en träff med regeringen redan tidigare och så kommer det här.
    Att alliansensens företrädare står på rad för att imponera på Sveriges pensionärer med detta utspel och låter KDs Hägglund prata om hur många milliarder man spenderat på pensionärerna.Totalt ointressant.
    Vad som är intressant är vad varje pensionär får i plånboken.
    Sveriges pensionärer har byggt upp detta land med hårt arbete och betalat skatt och man har gjort detta för att på äldre dar veta att man kan tryggt kan förlita sig på välfärdssystemen.
    Solidaritetstanken har varit vägledande. Den slår ni nu sönder.
    Nä du Edvard ni får nog hitta på något annat för att rädda KD.
    Men ett är säkert pensionärerna är urförbannade

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Det finns säkert pensionärer som är arga på oss. Samtidigt tror jag många också ser precis det jag beskriver.

  5. Ethel Ström

    Hej! Ursäkta, men ska jag skratta eller gråta över den höjda pensionen ? Du slår Dig för bröstet och tycker att Du och Dina allianskamrater visar omtanke med den sänkta skatten för pensionärer. Jobbskatteavdragen har betalats av löntagarna, de sjuka, arbetslösa och pensionärerna. Det finns en uträkning som säger att 114 miljarder kr har löntagarna avstått ur löneutrymmet för arbetslöshet sjukförsäkringar pensioner barnomsorg TILL JOBBSKATTEAVDRAG. Jag har i mer än 40 år arbetat inom vården och har idag en pension efter skatt 10 900 kr, bra eller hur? Jag ser fram till valet, för det måste bli ett slut på den politik som Du och ”de Dina” driver, och jag är övertygad att svenska folket har genomskådat alliansen och den stora nedrustning som bedrivs på alla områden. Vad är detta för välfärdsamhälle, som ger mer åt de som redan har? Hur kan Du sova gott som är med i denna politik? Det undra Ethel Ström

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Jag håller med om att du har en låg pension. Det jag säger är bara att den reala pensionsinkomsten för dig har ökat under våra år vid makten jämfört med när S styrde. Din och andra pensionärers köpkraft har alltså ökat. Sedan kan man tycka att det är för lite. Men det var inte bättre när S styrde. Det var faktiskt sämre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.